Actualitate | Coronavirus

Aeroportul londonez Heathrow va testa culoare rapide pentru călătorii vaccinaţi – Coronavirus

2 minute necesare pentru a citi articolul

Aeroportul londonez Heathrow va testa culoare rapide („fast-track”) pentru călătorii complet vaccinaţi împotriva Covid-19, pregătindu-se pentru o decizie aşteptată a guvernului britanic de ridicare a carantinei pentru persoanele sosite din anumite zone.

În cadrul unui program pilot ce va fi lansat în această săptămână, pasagerii unor zboruri dinspre oraşe ca Atena, New York sau Los Angeles îşi vor putea descărca pe telefon certificatul de vaccinare înainte de îmbarcare, scriu agențiile AFP și Agerpres.

La sosirea pe aeroportul Heathrow, ei vor fi dirijaţi spre cozi de aşteptare dedicate pentru a accelera trecerea lor pe la serviciul de imigraţie.

Această decizie intervine înaintea unui anunț aşteptat joi din partea ministrului britanic al transporturilor, Grant Shapps, privind încetarea obligaţiei de intrare în carantină pentru călătorii veniţi din statele de pe lista „portocalie”, pe care se află numeroase destinaţii turistice europene, precum Franţa, Spania şi Italia.

Conform cotidianului The Times, prim-ministrul Boris Johnson ar fi favorabil ca această măsură să se aplice încă din 19 iulie, dată la care marea majoritate a restricţiilor încă în vigoare urmează să fie ridicate în Anglia.

„Acest program pilot ne va permite să arătăm cum controalele de vaccinare înaintea plecării şi la sosire pot fi efectuate în deplină securitate la check-in, pentru ca pasagerii complet vaccinaţi să poată evita carantina începând din 19 iulie”, a declarat directorul general al Heathrow, John Holland-Kaye.

Aeroportul Heathrow, împreună cu companiile British Airways şi Virgin Atlantic, presează guvernul să anunţe urgent aceste măsuri de relaxare la frontiere, în contextul în care 64% dintre adulţii din Marea Britanie sunt deja complet vaccinaţi.

„Regatul Unit este deja în întârziere faţă de SUA şi UE şi continuarea unei abordări prea prudente faţă de călătoriile internaţionale va avea un impact suplimentar asupra redresării economice şi a celor 500.000 de locuri de muncă din Marea Britanie care sunt în joc”, a afirmat directorul general al Virgin Atlantic, Shai Weiss.

Contacții cu schemă completă de vaccinare, scutiţi de cele 10 zile de izolare

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat marţi că, începând din 16 august, adulţii consideraţi contacţi, dar care au primit două doze de vaccin anti-Covid-19 de cel puţin două săptămâni, vor fi scutiţi de cele zece zile de izolare.

Paul Charles, director general al firmei de consultanţă în turism The PC Agency, a spus însă pentru The Sun că ar fi „inutil” să se ridice la aceeaşi dată carantina pentru călătorii complet vaccinaţi veniţi din ţările de pe lista portocalie, „pentru că sezonul vacanţelor de vară va fi fost aproape total pierdut, la fel ca mii de locuri de muncă”.

Liderul opoziţiei laburiste, Keir Starmer, l-a acuzat miercuri pe Boris Johnson că îndreaptă ţara spre „o vară haotică şi confuză” ridicând restricţiile deşi numărul infectărilor continuă să crească din cauza variantei Delta, foarte contagioasă.

Lui Boris Johnson, care avea prevăzută o vizită oficială la New Delhi în aprilie, anulată în cele din urmă, i se reproşează că a luat prea târziu decizia de închidere a frontierelor pentru călătorii veniţi din India, unde apăruse deja varianta Delta.

Starmer a fost de părere că varianta Delta ar trebui redenumită „varianta Johnson”, şi a criticat „imprudenţa” premierului.

Numărul noilor contaminări zilnice a depăşit miercuri pragul de 30.000 de cazuri în Marea Britanie, pentru ultimele 24 de ore fiind raportate 32.548 de noi infectări. Potrivit ministrului Javid, acest număr ar putea ajunge la 100.000 în cursul verii.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Sanatate

Omicron aduce pe oră ce trece restricții Africii de Sud din partea statelor lumii - Sanatate

Cu fiecare oră care trece, noi restricții sunt impuse călătoriilor în/din țările Africii de Sud, mai multe state, printre care Australia, Brazilia,…
Sport | Tenis

Cupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru) - Tenis

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),…
Sport | Fotbal

VIDEO Cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului - Portarul care a intrat în Cartea Recordurilor - Fotbal

Alireza Beiranvand (29 de ani) este legitimat la Boavista, iar recent a intrat în Cartea Recordurilor. Este portarul care a reușit cea…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *