Actualitate | Coronavirus

Vaccinul Johnson & Johnson, încă un efect advers trecut pe prospect / ”Poate duce la un risc crescut de apariție a unei afecțiuni neurologice” (FDA) – Coronavirus

2 minute necesare pentru a citi articolul

Administrația pentru alimente și medicamente (FDA) a SUA intenționează să treacă ca avetisment pe prospect că vaccinul contra coronavirusului Johnson & Johnson poate duce la un risc crescut de apariție a unei afecțiuni neurologice rare, cunoscută sub numele de sindrom Guillain-Barré, un alt obstacol pentru un vaccin care a fost în mare parte exclus în Statele Unite, potrivit New York Times.

Deși autoritățile de reglementare au constatat că șansele de a dezvolta afecțiunea sunt scăzute, acestea par a fi de trei până la cinci ori mai mari în rândul beneficiarilor vaccinului Johnson & Johnson decât în ​​rândul populației din Statele Unite, potrivit surselor familiare cu decizia.

Oficialii federali au identificat aproximativ 100 de cazuri suspecte de boală Guillain-Barré în rândul beneficiarilor vaccinării cu Johnson & Johnson printr-un sistem federal de monitorizare care se bazează pe pacienți și furnizorii de servicii medicale pentru a raporta efectele adverse ale vaccinurilor. Rapoartele sunt considerate preliminare. Majoritatea persoanelor care dezvoltă afecțiunea se recuperează.

„Nu este surprinzător să găsim aceste tipuri de evenimente adverse asociate cu vaccinarea”, a declarat dr. Luciana Borio. Datele colectate până acum de F.D.A., a adăugat ea, au sugerat că beneficiile vaccinului „continuă să depășească cu mult riscurile”.

Rapoartele bazei de date indică faptul că simptomele Guillain-Barré s-au dezvoltat în decurs de aproximativ trei săptămâni de la vaccinare. Un bărbat vaccinat în vârstă de 57 de ani din Delaware, care a suferit atât un infarct, cât și un accident vascular cerebral în ultimii patru ani, a murit la începutul lunii aprilie, după ce a fost vaccinat și a dezvoltat sindromul Guillain-Barré, potrivit unui raport.

Se așteaptă ca administrația Biden să anunțe noul avertisment încă de marți. F.D.A. a concluzionat că beneficiile vaccinului în prevenirea bolilor severe sau a decesului cauzate de coronavirus depășesc cu mult riscul, dar intenționează să includă condițiile în prospect. Autoritățile de reglementare europene ar putea urma în curând exemplul. Nu s-a găsit nicio legătură între sindromul Guillain-Barré și vaccinurile coronavirus dezvoltate de Pfizer-BioNTech sau Moderna, ceilalți doi producători autorizați la nivel federal. Aceștia se bazează pe o tehnologie diferită.

Aproape 13 milioane de oameni din Statele Unite au primit vaccinul Johnson & Johnson. Chiar dacă necesită o singură doză, vaccinul Johnson & Johnson a fost marginalizat în SUA din cauza întârzierilor de producție și de o pauză de 10 zile impusă de autorități, în timp ce anchetatorii au studiat dacă a fost legat de o tulburare rară, dar gravă de coagulare a sângelui la femei. Această anchetă a dus, de asemenea, la un avertisment adăugat pe prospect.

Alex Gorsky, directorul executiv al Johnson & Johnson, a declarat luna trecută că încă mai are speranța că vaccinul, care a fost utilizat până în prezent în 27 de țări, va contribui la blocarea pandemiei în lume. Compania a promis până la 400 de milioane de doze Uniunii Africane. În mod separat, Covax, programul global de partajare a vaccinurilor, ar trebui să primească sute de milioane de doze.

Studiile au arătat că doza de Johnson & Johnson protejează oamenii împotriva variantelor de virusuri mai contagioase, inclusiv varianta Delta, și este extrem de eficientă în prevenirea Covid-19 severă, spitalizări și moarte.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Fără categorie

Patty Jenkins a renunțat la regia controversatului film „Cleopatra”, cu Gal Gadot în rolul principal - Film

Patty Jenkins s-a retras din postul de regizor al lungmetrajului Cleopatra, dramă istorică în care Gal Gadot joacă rolul reginei Egiptului, relatează…
Actualitate | Esenţial

Digi24 VIDEO EXCLUSIV Mircea Geoană: NATO consideră posibil scenariul unei intervenții armate ruse în Ucraina. Cum răspunde Alianța amenințărilor Moscovei - Esential

NATO evaluează ca posibil scenariul unei intervenții armate a Rusiei în Ucraina, iar această variantă este „preocupantă”, spune secretarul general-adjunct al NATO,…
Actualitate | Internaţional

Reacția Chinei față de boicotul SUA: O manipulare politică. Niciun politician american nu a fost invitat la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing - International

Ambasada Chinei la Washington a calificat luni anunţul SUA de boicotare diplomatică a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Beijing drept ”un…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *