Actualitate | Esenţial

MAE ridică nivelul de alertă pentru Ucraina / Personalul diplomatic neesențial va fi retras – Esential

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a ridicat nivelul de alertă pentru Ucraina, în contextul ultimelor evoluții de securitate din proximitatea Ucrainei și din regiunea Mării Negre.

De asemenea, au fost luate măsuri privind repatrierea pe bază voluntară a membrilor de familie ai personalului diplomatic și consular din cadrul misiunilor diplomatice și consulare ale României din Ucraina, procesul de repatriere a acestora fiind la acest moment finalizat în ce privește Ambasada României la Kiev și Consulatul General al României de la Odessa.

Totodată, MAE a luat decizia retragerii personalului diplomatic și consular neesențial de la misiunea diplomatică și o parte a oficiilor consulare din Ucraina.

  • Conform nivelului de alertă actual, MAE recomandă puternic cetățenilor români evitarea oricărei deplasări în Ucraina și manifestarea unei atenții deosebite. Cetățenii români aflați pe teritoriul Ucrainei sunt sfătuiți să reevalueze necesitatea de a rămâne pe teritoriul acestui stat.
  • De asemenea, se recomandă ferm evitarea deplasărilor în Peninsula Crimeea și în zona de est a Ucrainei, respectiv în regiunile Doneţk și Lugansk, precum și în zona de frontieră a Ucrainei cu Federația Rusă și Belarus, reamintind că situația de securitate se menține tensionată și fluidă.
  • MAE recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să manifeste atenție sporită și să respecte reglementările stabilite de autoritățile ucrainene.
  • Astfel cum este menționat și în alerta de mai jos, MAE le recomandă cetățenilor români care se află în Ucraina să-și notifice coordonatele prezenței lor în Ucraina prin platforma e-consulat.ro.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Sport | Tenis

Irina Begu, eliminată în semifinale la WTA Sankt Petersburg - Înfrângere dramatică în fața principalei favorite după trei ore de joc - Tenis

​Aventura Irinei Begu la Sankt Petersburg s-a oprit în semifinale, fază a competiției unde sportiva noastră a fost învinsă dramatic de Maria…
Actualitate | Esenţial

Comisia Europeană: PNRR poate fi renegociat doar în situaţii excepţionale, cum ar fi dezastrele naturale / Ministrul Muncii: Am vorbit despre o optimizare în anumite puncte, nu de o renegociere per total - Esential

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că nu a avansat niciodată renegocierea „din temelii” a PNRR, ci doar „optimizarea” unor aspecte prevăzute în…
Sport | Tenis

WTA Dubai: Gabriela Ruse, în turul doi al calificărilor - Tenis

Gabriela Ruse (61 WTA) s-a calificat, sâmbătă, în turul doi al calificărilor din cadrul turneului WTA Dubai, competiție de categorie WTA 500….
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *