Actualitate | Esenţial

Twitter anunță anihilarea unei operațiuni de propagandă a Chinei vizând mesaje legate de pandemie – Esential

1 minute necesare pentru a citi articolul

Twitter a transmis joi că a eliminat sute de mii de conturi care promovau propaganda favorabilă guvernului de la Beijing și mesajele înșelătoare ale Chinei, inclusiv în ceea ce privește pandemia de coronavirus, relatează Reuters.

Compania social media a suspendat o rețea întreagă de 23.750 de conturi extrem de active, și o alta mai mare cu 150.000 de conturi care amplificau mesajele.

Twitter, susținută de analiști care au studiat conturile respective, a mai explicat că rețeaua de bază nu a reușit să aibă prea mare tracțiune, însă a creat un fel de cameră de ecou pentru conturi false.

Potrivit companiei social media, rețeaua era legată de o mai veche operațiune susținută de statul chinez și care fusese neutralizată la începutul anului de către Twitter, Facebook și YouTube. Operațiunea respectivă promova informații eronate despre dinamica politică din Hong Kong.

După același model, noua operațiune s-a axat puternic pe protestele din Hong Kong, dar și pe mesajele privind pandemia de coronavirus, miliardarul exilat Guo Wengui și Taiwan.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *