Actualitate | InternaţionalInternational

​Coronavirus: China a încercat să influențeze oficiali germani, pentru a prezenta favorabil gestionarea epidemiei – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Oficiali chinezi au încercat să influențeze responsabili guvernamentali germani, cu speranța de a obține comentarii pozitive legate de gestionarea epidemiei de coronavirus de către Beijing, scrie duminică ziarul german Die Welt, preluat de AFP.

Înalți funcționari și angajați ai ministerelor germane au fost astfel invitați “să se exprime în termeni pozitiv asupra gestionării coronavirusului”, subliniază ziarul, care invocă un document confidențial al ministerului german al Afacerilor Externe.

Ministerul Afacerilor Externe a recomandat tuturor serviciilor guvernamentale să respingă aceste abordări, adaugă ziarul. Ministerul a refuzat să confirme sau să infirme aceste informații.

În schimb, serviciul de informații interne a mărturisit pentru Die Welt că “oficiali chinezi duc o politică sporită de informare și de propagandă în legătură cu coronavirusul”.

Beijingul încearcă să pună sub semnul întrebării faptul că noul coronavirus a apărut în China și evidențiază sprijinul pe care l-a oferit statelor occidentale în lupta împotriva pandemiei, “cu scopul de a prezenta Republica populară drept un partener demn de încredere”, a arătat Biroul german pentru protecția Constituției.

Statele Unite și președintele Donald Trump au atacat în mai multe rânduri China în cadrul pandemiei, vorbind de “virusul din Wuhan” sau de “coronavirusul chinez” și au acuzat Beijingul că a mințit în ceea ce privește numărul de morți. De asemenea, SUA acuză Organizația Mondială a Sănătății (OMS) că are o abordare în favoarea Chinei.



Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

O lege ar putea obliga Canada să combată „rasismul de mediu” - International

Comunitățile marginalizate din Canada s-au temut de generații că industria grea le poluează lent aerul, apa și solul, relatează The Guardian. Aamjiwnaang…
Economie | Imobiliar

Cel mai scump oraș din lume în 2021 se află într-o țară surprinzătoare - Imobiliar

Un oraș din Asia Centrală este cel mai scump oraș din lume pentru expați, relatează CNN. Raportul „Cost of Living Survey” publicat…
Actualitate | Politic

Orban: Parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură a PSD, dar nu vor participa la vot - Politic

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți, că parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură dar nu vor vota. În…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *