Actualitate | Internaţional

Brazilia: Susținătorii lui Bolsonaro mărșăluiesc pentru dreptul de a deține arme de foc – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Mii de susținători ai președintelui Jair Bolsonaro au demonstrat vineri în sprijinul relaxării portului de armă și al deținerii armelor de foc în Brazilia, una din promisiunile liderului brazilian, potrivit AFP.

Chemați la adunarea mișcării pro-arme din spatele sloganului „Nu este vorba despre arme, ci despre libertate”, manifestanții, îmbrăcați în alb și în cea mai mare parte fără a purta măști de protecție împotriva Covid-19, au mărșăluit pe străzile din Brazilia.

Ei au revendicat dreptul la autoapărare și au cerut „încetarea persecuției culturale” împotriva pasionaților de arme, cum ar fi vânătorii, trăgătorii sportivi și colecționarii.

„Astăzi, toți bandiții au acces la arme și nu cetățeni cinstiți (…) este foarte important să salvăm această libertate”, a declarat Marcelo Duarte, în vârstă de 46 de ani, care și-a adus fiul cu el.

„Sunt aici pentru libertate, pentru dreptul de a-mi apăra familia, pentru libertatea de exprimare și pentru securitatea tuturor”, a adăugat Viviane Duarte, în vârstă de 44 de ani.

Portul de arme de foc se numără printre principalele cauze susținute de Jair Bolsonaro, un fost căpitan al armatei care a venit la putere în ianuarie 2019, susținând autoapărarea și lupta împotriva criminalității într-una dintre cele mai grav afectate țări din lume de violență.

În mai mult de doi ani la putere, Bolsonaro a semnat mai mult de 30 de acte de reglementare menite să faciliteze achiziția sau portul de armă de către brazilieni, dar multe dintre acestea au fost blocate de legislativ sau justiție.

Președintele își mobilizează cea mai extremistă bază de luni de zile de când popularitatea sa este la cel mai scăzut nivel.

Un sondaj Datafolha publicatvineri arată că procentul de opinii nefavorabile a crescut de la 45% în mai la 51%, depășind 50% pentru prima dată de la începutul mandatului său și confirmă că va fi în mare parte bătut la următorul alegerile prezidențiale din 2022.

Șeful statului este puternic criticat pentru gestionarea crizei coronavirusului, care a ucis peste 530.000 în Brazilia, a doua țară cea mai afectată din lume după Statele Unite.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate/Esential

Arhitectul Șerban Țigănaș, despre concursul internațional de arhitectură organizat la Iași: „Un oraș poate fi vechi, dar nu poate să nu aibă elementele prezentului, pentru că se muzeifică, ori viața oamenilor este construită pe trecut, dar proiectată spre viitor” - Esential

Recent, la Iași s-a anunțat organizarea unui concurs internațional de arhitectură cu invitați. Rareori se vorbește despre remodelarea urbanistică drept un proces…
Sport | Teamball

Doliu în sportul din Serbia: Baschetbalistul Stevan Jelovac a murit la 32 de ani - TeamBall

​Pivotul sârb Stevan Jelovac a murit la vârsta de 32 de ani, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular…
Actualitate | Politic

​Ciolacu intervine din nou în scandalul numirii lui Neacșu la guvern: Nu a fost atât de norocos cum a fost domnul preşedinte Iohannis - Politic

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat că Marian Neacşu, propunerea PSD pentru funcţia de secretar general al Guvernului, nu este „vreun tâlhar”…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *