Actualitate | Internaţional

Cine este autorul celui mai grav atac armat din istoria modernă a Canadei: Dentistul de 51 de ani care a omorât cel puțin 16 oameni este descris ca ”un vecin amabil, foarte blând” – International

2 minute necesare pentru a citi articolul

Poliția canadiană a spus duminică că Gabriel Wortman, un dentist în vârstă de 51 de ani, a fost luat în custodie, dar ulterior a anunțat că suspenctul a murit în urma unei confruntări la o benzinărie din apropierea capitalei, Halifax.

Wortman deținea o clinică dentară în Darthmouth. În 2014, el apărea într-un ziar local după ce a donat proteze dentare supraviețuitorilor cancerului.

Vecinii lui Wortman, care deținea trei proprietăți în Portapique, o comunitate mică unde pare să fi început sâmbără noapte atacul, au fost șocați de vești.

”Foarte, foarte șocată să aflu că cineva pe care l-am cunoscut de atâta timp, un vecin bun, amabil, foarte blând, s-ar gândi să producă o astfel de tragedie”, a spus Lillian MacCormack pentru CTV News.

”Nu știm niciodată prin ce trec alții în viață care să îi facă să ia anumite decizii”, a spus Scott Balser, fost coleg cu Wrtmann, pe Facebook. ”În niciun caz nu îi apăr acțiunile în acest weekend”.

David George Crockett a spus pentru Toronto Sun că Wortman i-a reparat dinții cândva și că nu se aștepta la așa ceva din partea lui.

”Sunt foarte suprins. Nu m-aș fi gândit vreodată că va face așa ceva. Din ce știam despre el, era foarte liniștit, blând și foarte ușor să vorbești cu el. Era forte drăguț. Glumea un pic. Părea normal, nu ca toți care ar face astfel de lucruri”.

Poliția nu a stabilit încă care ar fi fost motivul atacului, dar a sugerat că crimele au un grad de premeditare și că Wortman a acționat singur.

”Cred că la început a fost o motivație inițială, apoi cred că a omorât la întâmplare”, a spus comisarul Brenda Lucki.

”Nu știm sigur și vom lucra la găsirea motivației… ”, a adăugat ea.

Ea a spus, de asemenea, că poliția nu crede că incidentul ar fi de natură teroristă.

Un detaliu ciudat este că Wortman era deghizat în ofițer de poliție, iar mașina cu care era fusese astfel realizată âncât semăna cu o mașină de poliție. Duminică dimineață, poliția din Noua Scoție a postat pe Twitter imaginea mașiniii pe care o folosea Wortman.

O polițistă, Heidi Stevenson, se află printre victime.

Potrivit poliției, atacul a început la puțin timp după miezul nopții, sâmbătă spre duminică, în Portapique, culminând cu o urmărire care a durat peste 12 ore.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

O lege ar putea obliga Canada să combată „rasismul de mediu” - International

Comunitățile marginalizate din Canada s-au temut de generații că industria grea le poluează lent aerul, apa și solul, relatează The Guardian. Aamjiwnaang…
Economie | Imobiliar

Cel mai scump oraș din lume în 2021 se află într-o țară surprinzătoare - Imobiliar

Un oraș din Asia Centrală este cel mai scump oraș din lume pentru expați, relatează CNN. Raportul „Cost of Living Survey” publicat…
Actualitate | Politic

Orban: Parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură a PSD, dar nu vor participa la vot - Politic

Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat marți, că parlamentarii PNL vor participa la dezbaterea moțiunii de cenzură dar nu vor vota. În…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *