Actualitate | Internaţional

„Îi plăcea să se uite din colțul camerei”: Scandalul care a lăsat una din cele mai mari universități evanghelice din SUA fără președinte – International

2 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele uneia din cele mai mari instituții de învățământ superior creștine din lume și-a anunțat demisia în urma unui scandal sexual în care a fost acuzat de voyeurism și a mai multor controverse pe care le-a provocat în ultimul timp, relatează BBC.

Jerry Falwell Jr., președintele universității evanghelice Liberty University din Statele Unite, a fost de acord „să demisioneze imediat din funcție astăzi dar apoi le-a dat indicații avocaților săi să nu depună scrisoarea de demisie”, potrivit unui comunicat remis de instituția de învățământ superior luni noaptea și citat de ABC News.

Însă liderul evanghelic a confirmat în cele din urmă pentru presa din SUA că și-a prezentat demisia, consiliul de administrație al universității urmând să se întâlnească în cursul zilei de astăzi pentru a discuta subiectul.

Falwell Jr. era deja criticat din cauza unei fotografii pe care o postase pe Instagram mai devreme în cursul lunii, acesta apârând în imagine cu pantalonii desfăcuți și brațul în jurul unei femei.

Imaginea a provocat indignare și atras acuzații de ipocrizie atât din partea dreptei cât și a stângii americane, Liberty University cerându-i lui Falwell să își ia concediu fără plată pe termen nedefinitv.


Imaginea postată de Falwell Jr. pe Instagram

Însă la începutul acestei săptămâni au apărut mai multe acuzații la adresa sa, Giancarlo Granda, un fost băiat de piscină devenit ulterior partener de afaceri al lui Falwell, declarând luni pentru agenția Reuters că a avut o relație sexuală cu soția liderului evanghelist care a durat șapte ani.

„Am dezvoltat o relație intimă cu Becki și lui Jerry îi plăcea să se uite la noi din colțul camerei”, a relatat Granda pentru Reuters.

Codul de conduită al Liberty University stipulează că „relațiile sexuale în afara unei căsătorii religioase între un bărbat și o femeie nu sunt permise”.

Avocatul lui Falwell Jr. a declarat pentru Reuters înainte de apariția articolului că clientul său „neagă categoric tot ce ați indicat că intenționați să publicați despre el”.

Duminică, Falwell a remis un comunicat pentru Washington Examiner în care afirma că soția sa a avut o aventură extraconjugală și că bărbatul implicat a amenințat că îi va pune „în mod deliberat” într-o situație jenantă „pe mine soția mea, familia mea și Liberty University”.

Acesta a vorbit și despre „impactul emoțional” pe care aventura a lăsat-o asupra sa.

Tatăl lui Falwell, Jerry Falwell Sr., a fost fondatorul Liberty University și un controversat activist conservator baptist din Statele Unite, fiind cunoscut pentru procesul pe care i l-a intentat lui Larry Flynt, creatorul revistei pentru adulți Hustler, disputa dintre cei doi ajungând până la Curtea Supremă a SUA.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Esenţial

Se înființează Poliția Animalelor. Autoritățile pot acționa fără mandat emis de judecător dacă un animal este torturat - Esential

Animalele aflate în pericol vor putea fi confiscate, iar polițiștii vor avea dreptul să intre pe o proprietate privată fără a avea…
Actualitate | CoronavirusCoronavirusInternational

Coronavirus: Șase dintre cele mai promițătoare tratamente anti-Covid de până acum - Coronavirus

Mai multe medicamente și terapii sunt acum testate și folosite pe pacienții cu Covid-19. Există unele rezultate încurajatoare, care poate încep să…
Economie/IT

Google testează "Short Videos" ce ar putea fi un concurent pentru TikTok

Google Discover adaugă o nouă funcţie, “Short Videos”, prin care utilizatorii vor putea urmări o serie de videoclipuri scurte, la fel ca…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *