Actualitate | Internaţional

Noua Zeelandă evocă săptămâna de lucru de patru zile, pentru a relansa economia – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern, a evocat miercuri posibilitatea ca salariații să beneficieze de mai multe sărbători legale și de o săptămână de lucru de patru zile, pentru a relansa economia puternic afectată de șapte săptămâni de carantină, scrie AFP.

Ardern a afirmat că dorește să încurajeze idei creative, pentru a favoriza relansarea economică, după o carantină strictă care a permis gestionarea eficientă a crizei dar a gripat economia.

Printre inițiativele propuse figurează săptămâna de lucru de patru zile și mai multe zile de sărbători legale, pentru a stimula cheltuielile în sectorul turismului și cel hotelier, printre cele mai afectate.

“Este un moment excepțional și trebuie să fim gata să avem în vedere idei excepționale”, a spus ea, într-o conferință de presă, adăugând că “nimic nu este exclus”.

După ce a discutat marți cu reprezentanți ai industriei turismului, premierul a afirmat că experiența muncii de acasă a permis să se demonstreze cât de productivi se pot dovedi salariații în schimbul unei mai mari flexibilități.

Potrivit primului ministrul, săptămâna de lucru de patru zile ar putea fi o opțiune, cu condiția ca angajatorii să fie dispuși să încerce.

“Să vedem dacă acest lucru ar putea funcționa (…) deoarece ar ajuta cu siguranță turismul din întreaga țară”, a subliniat ea.

Noua Zeelandă, care are o populație de 5 milioane de locuitori, a gestionat până acum de o manieră relativ eficientă epidemia, cu o carantină foarte strictă impusă la sfârșitul lui martie.

Noul coronavirus a ucis 21 de persoane în arhipelag.

Granițele țării rămân închise dar locuitorii au toată libertatea de a călătorii în interior.Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Internaţional

Prima întâlnire față în față între regina Elisabeta a II-a și Boris Johnson după mai bine de un an - International

Regina Elisabeta a II-a și-a ținut miercuri audiența săptămânală cu premierul britanic Boris Johnson, pentru prima dată în persoană de când a…
Actualitate | Internaţional

Ungaria ripostează la criticile față de noua lege anti-LGTB: Declarația Ursulei von der Leyen este „o rușine” - International

Ungaria a calificat miercuri drept o „rușine” comentariile președintei Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pe tema legii ungare ce interzice „promovarea”…
Sport | Tenis

Bianca Andreescu, încă o eliminare prematură - Învinsă în turul doi de la Eastbourne - Tenis

​Bianca Andreescu nu a stat prea mult nici la Eastbourne. A treia favorită a competiției a fost învinsă în turul doi de…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *