Actualitate | Internaţional

Proteste SUA Trump s-ar putea adresa națiunii în această săptămână într-un discurs despre rasă și unitate națională – International

2 minute necesare pentru a citi articolul

După un week-end de proteste masive în Statele Unite, oficialii Casei Albe deliberează asupra unui plan ca președintele Donald Trump să se adreseze națiunii în această săptămână pentru a vorbi despre probleme legate de rasă și unitate națională, după cum a dat de înțeles Ben Carson, secretarul pentru locuinţe şi dezvoltare urbană în cabinetul Trump, și un alt oficial din cadrul Casei Albe, relatează CNN.

Mulți dintre aliații președintelui american sunt tulburați de răspunsul acestuia la protestele care au erupt în Statele Unite în urma uciderii lui George Floyd de către poliția din Minneapolis, un motiv deosebit de îngrijorare fiind momentul amplu criticat în care forțele de ordine au dispersat protestatarii care protestau pașnic în apropierea Casei Albe pentru ca Trump să își poată face o fotografie cu Biblia în mână la Biserica St. John, notează CNN.

Restul săptămânii trecute a continuat într-o spirala descendentă pentru președintele american pe măsură ce protestele din țară au crescut în amploare și acesta s-a confruntat cu critici dure din partea unor politicieni conservatori, foști generali și membri ai administrației.

Secretarul pentru locuinţe şi dezvoltare urbană în cabinetul Trump, Ben Carson, a sugerat în cadrul unui interviu acordat CNN că președintele urmează să vorbească din nou săptămâna aceasta despre moartea lui George Floyd și tensiunile pe care le-a scos la suprafață.

„Cred că veți auzi în detaliu din partea președintelui cu privire la subiect săptămâna aceasta. Și v-aș cere să nu trageți concluzii până la acel moment”, a declarat Carson.

Deși mulți consilieri și aliați ai președintelui Trump consideră că ultimele șapte zile au fost cele mai proaste din mandatul său, o sursă din cadrul Casei Albe a afirmat pentru CNN că în ultimele două zile a existat o schimbare înspre o perspectivă mai optimistă după ce numerele privind rata șomajului publicate vineri au arătat o situației mai bună decât era preconizat.

Apropiații președintelui consideră de asemenea că lipsa violențelor din week-end îi permite acestuia să puncteze din nou mesajul său de „Lege și ordine”, prezentând protestele pașnice ca fiind rezultatul apelului său adresat guvernatorilor de a „domina străzile”, potrivit sursei CNN.

Citește și:Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Economie | EuROfonduri

Fonduri europene pentru producători de țuică din alte produse din fructe. 20,4 milioane Euro, buget total

S-a anunțat oficial perioada de înscrieri la fondurile europene de câte 800.000-1,5 milioane de euro pentru SRL, PFA, întreprinderi individuale și alți…
Actualitate | Politic

PSD a depus moțiune de cenzură - Politic

PSD a depus marți o moțiune de cenzură, care este semnată de 157 de parlamentari social-democrați. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a declarat…
Actualitate | Opinii

Încălzirea populației – marea problemă a guvernului pentru iernile ce vin - Opinii

Scumpirea energiei este tratată superficial de către autorități și de către presă. La ANRE există o direcție care se ocupă de mai…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *