Actualitate | Politic

Hava (PNL Alba): În PNL unitatea e greu încercată / Nu am luptat ca cineva să se plimbe învelit în mantie şi pe-un cal alb, în curte, la Palatul Victoria – Politic

2 minute necesare pentru a citi articolul

Preşedintele PNL Alba, Mircea Hava spune, într-o postare pe Facebook, că în PNL e prima dată când ”unitatea e greu încercată de disperarea unora de a ajunge unde nu merită, prin nimic altceva decât jocuri de culise şi cuţite înfipte-n spate”. Hava lansează un apel la unitate, inclusiv la nivelul organizației pe care o conduce. Declarația acestuia apare la o zi după ce premierul Florin Cîțu la demis pe ministrul Finanțelor iar Ludovic Orban a spus că , că „nu exista niciun motiv” pentru care a fost făcută această remaniere.

”Fără unitate, PNL Alba se va îndoi după cum bate vântu de la Bucureşti. Pierde şi câştigă după ce face sau nu face guvernul. Dar dacă ne păstrăm onoarea în ogradă, vom câştiga indiferent de cine e premier. Iar premierii, ne place sau nu, vin şi pleacă. Noi am luptat întotdeauna pentru noi şi binele Albei, nu pentru ca cineva să se plimbe învelit în mantie şi pe-un cal alb, în curte, la Palatul Victoria. Indiferent cine! Alba nu trebuie şi nu poate fi sacrificată, ca organizaţie, pentru combinaţiile şi uneltirile unora care n-au avut niciodată decât dorinţa de a se căţăra pe cadavre. Oameni care-ţi arată bomboana sau nuiaua, în funcţie de ce-ţi cer, pentru care te-ai ridicat de la masă dar ei şi-au dorit locul din capul mesei. Singura întrebare pe care mi-o pun cu voce tare e asta: e momentul să se piardă tot, în PNL, din cauza celor care dezmembrează dar n-au ce pune la loc?”, afirmă liderul liberal.

Declarația liderului PNLAlba are loc în contextul luptei interne pentru șefia PNL dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu.

Premierul Florin Cîțu l-a demis joi pe ministrul Finanțelor Alexandru Nazare după ce acesta a refuzat să își dea demisia. Cîțu a declarat că a luat decizia după o analiză și că aceasta are la baza faptul că „exista proiecte întârziate la ministerul Finanțelor”.

Președintele PNL Ludovic Orban l-a contrazis pe premier în ceea ce privește activitatea lui Alexandru Nazare și a declarat că „nu există niciun motiv” pentru care a fost făcută această remaniere și că activitatea ministrului era un motiv de „mândrie”.

De asemenea, Orban a precizat că premierul nu a avut acordul său sau al partidului. „Vreau să cred că nu e nicio legătură între faptul că Alexandru Nazare nu a apărut în poză și a fost remaniat. Vreau să cred, deși îmi e foarte greu, că nu e o răzbunare”, a mai spus Orban.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Sanatate

Omicron aduce pe oră ce trece restricții Africii de Sud din partea statelor lumii - Sanatate

Cu fiecare oră care trece, noi restricții sunt impuse călătoriilor în/din țările Africii de Sud, mai multe state, printre care Australia, Brazilia,…
Sport | Tenis

Cupa Davis: Marius Copil, învingător - România, la un pas de victorie (2-0 cu Peru) - Tenis

Marius Copil (274 ATP) a adus cel de-al doilea punct al României în meciul de Cupa Davis cu Peru (2-0 la general),…
Sport | Fotbal

VIDEO Cea mai lungă degajare cu mâna din istoria fotbalului - Portarul care a intrat în Cartea Recordurilor - Fotbal

Alireza Beiranvand (29 de ani) este legitimat la Boavista, iar recent a intrat în Cartea Recordurilor. Este portarul care a reușit cea…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *