Actualitate | Sanatate

Decizie surprinzătoare a premierului Cîțu: Secretar de stat numit ieri de PNL la Ministerul Sănătății și retras astăzi – Sanatate

1 minute necesare pentru a citi articolul

​​Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a fost numit ieri, 8 iulie, în funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății și retras după doar o zi, astăzi, 9 iulie. Atât decizia de numire, cât și cea de revocare, ambele semnate de premierul Florin Cîțu, au fost publicate în Monitorul Oficial.

Ministerul Sănătății are în acest moment 4 secretari de stat: Monica Althamer, Andrei Baciu, Levente Vass și Andra Migiu.

Până în luna aprilie, la momentul demiterii lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru, instituția a funcționat cu 5 secretari de stat. De atunci, cel de-al cincilea post de secretar de stat din minister este vacant, după demiterea Andreei Moldovan, care a părăsit instituția odată cu Vlad Voiculescu.

Cosmin Constantin Baciu, medic ortoped susținut de PNL Bacău, a primit validarea pentru această poziție în conducerea centrală a PNL încă din urmă cu 3 luni. PNL Bacău a avut recent alegerea conducerii filialei, care și-a exprimat opțiunea pentru Ludovic Orban la congresul PNL. După ce gruparea Cîțu a constatat că a semnat numirea unui secretar de stat susținut de o filială PNL pro-Orban, au trecut imediat la revocare, au arătat surse politice, pentru HotNews.ro.

De cealaltă parte, Guvernul vorbește despre nerespectarea procedurii la numirea lui Cosmin Constantin Baciu, susținând că acesta ar fi motivul pentru care a fost retras.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Coronavirus

Coronavirus în România: Puțin peste 800 de cazuri noi de COVID-19 și 54 de decese - date parțiale - Coronavirus

În ultimele 24 de ore, în România au fost raportate puțin peste 800 de cazuri de COVID-19 și 54 de decese, arată…
Actualitate/Esential

Arhitectul Șerban Țigănaș, despre concursul internațional de arhitectură organizat la Iași: „Un oraș poate fi vechi, dar nu poate să nu aibă elementele prezentului, pentru că se muzeifică, ori viața oamenilor este construită pe trecut, dar proiectată spre viitor” - Esential

Recent, la Iași s-a anunțat organizarea unui concurs internațional de arhitectură cu invitați. Rareori se vorbește despre remodelarea urbanistică drept un proces…
Sport | Teamball

Doliu în sportul din Serbia: Baschetbalistul Stevan Jelovac a murit la 32 de ani - TeamBall

​Pivotul sârb Stevan Jelovac a murit la vârsta de 32 de ani, după ce, la 14 noiembrie, a suferit un accident vascular…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *