Actualitate | Sanatate

Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală închide de astăzi Secția „Zerlendi”, care funcționează într-o clădire veche de 130 de ani – Sanatate

2 minute necesare pentru a citi articolul

Secția „Zerlendi” a Institutului de Pneumoftiziologie „Marius Nasta” din Capitală va fi închisă începând de miercuri, în condițiile în care funcționa într-un imobil vechi de peste 130 de ani, cu risc seismic gradul I, a anunțat conducerea spitalului. Secția avea 140 de paturi, iar reprezentanții spitalului spun că se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii să afecteze cât mai puțin tratamentul pentru pacienții cu afecțiuni respiratorii.

Institutul „Marius Nasta” își desfășoară activitatea în două sedii. Unul dintre ele – cel din Calea Șerban Vodă, cunoscut ca „Zerlendi” – funcționează într-o clădire veche de aproximativ 130 de ani, care are risc seismic gradul I.

Miercuri, conducerea Institutulului de Pneumoftiziologie a anunțat închiderea acestui sediu.

  • „Sediul Zerlendi al Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta are clădiri extrem de vechi având peste 100 de ani, situație pe care am semnalat-o în repetate rânduri. Renovarea sediul presupune lucr[ri de consolidare, care efectuate ar duce la un cost extrem de mare al renovării. Demersurile pe care le-am inițiat până în prezent au dus la aprobarea de către Ministerul Sănătății a construirii unei clădiri noi, prin aprobarea studiului de prefezabilitate.
  • Situația secției Zerlendi a fost intens mediatizată, este cunoscută de angajații și pacienții institutului de mulți ani și a fost prezentată publicului larg de către mass-media.
  • Așa cum se știe, și am precizat de mai multe ori, condițiile de cazare oferite în secția Zerlendi nu sunt proprii unui spital funcțional în anul 2020, așa că împreună cu Ministerul Sănătății și Direcția de Sănătate Publică s-a decis că închiderea sediului Zerlendi este cea mai bună opțiune pentru protecția pacienților și a salariaților institutului”, a transmis printr-un comunicat de presă managerul Institutului de Pneumoftiziologie Marius Nasta, dr. Beatrice Mahler.

Ea precizează că de astăzi 140 de paturi, jumătate destinate pacientului cu afecțiuni pneumologice și jumătate pacientului cu tuberculoză, sunt cu activitate suspendată.

  • „În Institutul Marius Nasta se vor face eforturi suplimentare pentru ca minusul de paturi din cauza închiderii secției Zerlendi să afecteze cât mai puțin tratamentul oferit pacienților cu afecțiuni respiratorii care sunt diagnosticați, tratați și monitorizați în institut.
  • Situația închiderii secției Zerlendi s-a discutat ieri cu dl ministru al Sănătății, dr Nelu Tătaru care ne-a precizat că se va implica în găsirea de soluții pentru rezolvarea acestei situații și că problematica pacientului cu afecțiuni respiratorii va fi prioritară pentru Ministerului Sănătații, mai ales în contextul pandemiei de COVID care lasă sechele asupra funcției pulmonare, iar acești pacienți vor avea nevoie de reevaluare pneumologică”, adaugă managerul spitalului.

CITEȘTE ȘI:Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Sport | Fotbal

VIDEO FC Voluntari, locul 2 în Liga 1 după a șasea victorie consecutivă (2-1 vs Sepsi Sf. Gheorghe) - Fotbal

FC Voluntari continuă parcursul excelent din Liga 1: formația pregătită de Liviu Ciobotariu a urcat pe locul al doilea după ce a…
Actualitate | Opinii

Cum va arăta PPE după schimbările de guvern din Austria şi Germania? - Opinii

În Austria nu a avut loc doar o schimbare la vârf, cea a cancelarului Sebastian Kurz cu Alexander Schallenberg, fostul ministru de…
Science - Stiintele vietii

Diferența dintre statistică și biologie. Durata vieții umane este teoretic nelimitată, sugerează un studiu - Stiintele vietii

Cea mai în vârstă persoană care a trăit vreodată a ajuns la 122 de ani, dar o cercetare indică faptul că oamenii…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *