Actualitate

Biden își apără planul de infrastructură împotriva propunerii republicanilor – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joe Biden a încercat din nou joi să-i convingă pe republicani să adopte planul său de investiții în infrastructură, susținând că este esențial pentru a continua cursa înaintea Chinei, creând în același timp locuri de muncă pentru mulți americani rămași șomeri, potrivit AFP.

Deocamdată, republicanii sunt inflexibili și refuză să includă în plan ceea ce nu se află în perimetrul strict al infrastructurii. De asemenea, ei refuză metoda de finanțare a acesteia: prin creșterea impozitelor asupra companiilor.

“Planul meu va crește dimensiunea economiei noastre cu 4,5 trilioane de dolari în următorii zece ani”, a susținut joi președintele american dintr-o fabrică din Cleveland, Ohio.

Acesta va „crea, de asemenea, 16 milioane de noi locuri de muncă bine plătite”, puțin mai mult decât numărul persoanelor care încă beneficiază de indemnizație de șomaj, a insistat el.

În retorica care uneori amintește de cea a predecesorului său Donald Trump, Joe Biden a cerut Congresului să pună muncitorii și clasa de mijloc în fața marilor afaceriști și a Wall Street.

Senatorii republicani i-au depus, la începutul zilei, contrapropunerea lor în valoare de 928 miliarde de dolari pe parcursul a opt ani față de cele 1.700 miliarde dorite de democrați.

Joe Biden și senatorii republicani au programat o nouă întrevedere săptămâna viitoare.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Economie/Finante_si_Banci

​Business report Șeful serviciului secret al MAI susține că donația către fetele sale a domeniului lui Liviu Luca e legală. Adrian Năstase face propagandă în favoarea Chinei și Rusiei. Regulile pentru redeschiderea creșelor, grădinițelor și afterschool-urilor vor fi relaxate - Finante & Banci

​Ca să ajungă modelul indicat de Iohannis pentru România, Estonia a făcut corect lucruri pentru care noi l-am angajat pe Sebastian Ghiță…
Actualitate | Internaţional

Un studiu arată că, în ultimul an, a crescut corupția în Europa de Est - International

Aproximativ 51% dintre sloveni, 48% dintre bulgari, 45% dintre români și 41% dintre cetățenii croați consideră că a crescut corupția în ultimele…
Actualitate | Coronavirus

COVID-19: Vaccinul italian eVax previne contaminarea și acționează împotriva variantelor - Coronavirus

Vaccinul italian eVax împotriva COVID-19, realizat de companiile Takis și Rottapharm Biotech, protejează împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 și acționează împotriva variantelor,…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *