Actualitate

Biden își apără planul de infrastructură împotriva propunerii republicanilor – International

1 minute necesare pentru a citi articolul

Joe Biden a încercat din nou joi să-i convingă pe republicani să adopte planul său de investiții în infrastructură, susținând că este esențial pentru a continua cursa înaintea Chinei, creând în același timp locuri de muncă pentru mulți americani rămași șomeri, potrivit AFP.

Deocamdată, republicanii sunt inflexibili și refuză să includă în plan ceea ce nu se află în perimetrul strict al infrastructurii. De asemenea, ei refuză metoda de finanțare a acesteia: prin creșterea impozitelor asupra companiilor.

“Planul meu va crește dimensiunea economiei noastre cu 4,5 trilioane de dolari în următorii zece ani”, a susținut joi președintele american dintr-o fabrică din Cleveland, Ohio.

Acesta va „crea, de asemenea, 16 milioane de noi locuri de muncă bine plătite”, puțin mai mult decât numărul persoanelor care încă beneficiază de indemnizație de șomaj, a insistat el.

În retorica care uneori amintește de cea a predecesorului său Donald Trump, Joe Biden a cerut Congresului să pună muncitorii și clasa de mijloc în fața marilor afaceriști și a Wall Street.

Senatorii republicani i-au depus, la începutul zilei, contrapropunerea lor în valoare de 928 miliarde de dolari pe parcursul a opt ani față de cele 1.700 miliarde dorite de democrați.

Joe Biden și senatorii republicani au programat o nouă întrevedere săptămâna viitoare.

Citeste articolul complet pe www.hotnews.ro

Articole recomandate
Actualitate | Coronavirus

Lista localităților din România în care rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori - 79 de orașe și municipii reședință de județ sunt în scenariul roșu - Coronavirus

În 493 de localități din România incidența cumulată a cazurilor de COVID-19 la mia de locuitori este mai mare sau egală cu…
Actualitate | Esenţial

Intervenție a SMURD la Congresul PNL, după ce un membru al partidului a căzut de pe scenă - Esential

Un echipaj SMURD a intervenit sâmbătă, la Congresul pNL de la Romexpo, după ce un membru al partidului a căzut de pe…
Actualitate | Internaţional

Celebru gangster din India, împușcat în sala de judecată de rivali deghizați în avocați - International

Unul dintre cei mai cunoscuți gangsteri din India a fost împușcat mortal într-o sală de judecată din New Delhi după ce câțiva…
Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *