Analize

Actorul de comedie Dieudonné a fost condamnat în Elveția pentru negarea Holocaustului și trebuie să plătească o amendă de aproape 30.000 de euro

1 minute necesare pentru a citi articolul

Actorul de comedie francez Dieudonné M’Bala M’Bala, judecat la Geneva pentru “discriminare rasială”, a fost obligat joi 8 iulie să plătească o amendă de peste 28.000 de euro, scrie RFI.

Comediantul franco-camerunez a fost condamnat pentru comentariile făcute în cadrul emisiunilor din 2019 în Elveția. Aceasta este prima condamnare în această țară a lui Dieudonné în vârstă de 55 de ani, deja multiplu condamnat în Franța și Belgia, în special pentru insulte rasiale sau incitare la ură.

Instanța i-a ordonat să plătească o amendă de 180 de zile-amendă, stabilită la 170 de franci elvețieni pe zi, sau 30.600 de franci elvețieni (28.200 de euro). Avocatul său, Pascal Junod, a anunțat imediat că este “foarte probabil” să facă apel. „Să nu uităm că Franța, care este foarte represivă, nu l-a acționat în judecată pe Dieudonné pentru aceeași emisiune”, a declarat el cotidianului Le Monde.

Afirmațiile incriminate în acest caz se referă la negarea existenței camerelor de gazare pe care Dieudonné le-a făcut printr- unul dintre personajele sale în spectacolul său în perioada 4-6 ianuarie 2019 la Teatrul de Marens, din Nyon, și pe 28 și 29 iunie 2019, la Centrul de animație cinematografică CAC Voltaire din Geneva.

  • Citește articolul integral pe RFI

sursa foto: Captură video

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *