Analize

Arabia Saudită şi Iranul au făcut schimb de ambasadori după ani de întrerupere a relaţiilor diplomatice

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ambasadorul Arabiei Saudite în Iran a sosit marţi în Republica Islamică, iar omologul său iranian a aterizat la Riad, în urma restabilirii relaţiilor diplomatice dintre cele două ţări, potrivit unor surse oficiale iraniene şi saudite, notează AFP, citată de Agerpres.

Arabia Saudită a subliniat „importanţa consolidării legăturilor, intensificării comunicării şi întâlnirilor dintre regat şi Iran”, a declarat ambasadorul Abdullah Alanazi la sosirea sa în capitala iraniană, potrivit unui comunicat al ministerului saudit.

Ambasadorul Iranului în Arabia Saudită, Alireza Enayati, a sosit în capitala Riad, unde a fost primit de responsabili ai Ministerului de Externe şi de membri ai personalului ambasadei, potrivit agenţiei iraniene de presă IRNA.

Ambasada Arabiei Saudite la Teheran şi-a reluat activităţile luna trecută, în timp ce Republica Islamică şi-a redeschis reprezentanţa diplomatică la Riad în iunie.

Iranul, cu o majoritate şiită, şi Arabia Saudită, cu o majoritate sunnită, au fost mult timp în conflict, opunându-se în numeroase dosare în Orientul Mijlociu, din Siria până în Yemen. Cele două ţări şi-au întrerupt relaţiile diplomatice în 2016.

În martie, Riadul şi Teheranul au anunţat restabilirea acestor relaţii în cadrul unui acord încheiat sub egida Chinei, reaminteşte AFP.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.