Analize

”Aştept cu optimism cooperarea noastră”

1 minute necesare pentru a citi articolul

Comunicarea dintre prim-ministrul ungar, Viktor Orbán, şi liderii partidelor italiene de dreapta care urmează să formeze guvernul este mult mai intensă decât obişnuitele formule diplomatice şi politicoase. De la alegerile parlamentare de duminică, mai multe mesaje şi scrisori au fost schimbate între partenerii ungari şi italieni, a informat subsecretarul de stat, Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, agenţia ungară de presă MTI.

Potrivit ofiţerului de presă, Viktor Orbán i-a scris candidatei pentru funcţia de premier al Italiei, Giorgia Meloni, că succesul partidului Fratelli d’Italia este o victorie pentru valorile conservatoare-creştine care “reprezintă baza cooperării şi prieteniei noastre”.

Viktor Orbán a făcut referire şi la războiul dintre Rusia şi Ucraina, afirmând că, în astfel de vremuri dificile, importanţa parteneriatelor previzibile devine din ce în ce mai mare.

“Aştept cu optimism cooperarea noastră viitoare pentru a păstra pacea în ţările noastre şi în Europa, pentru relansarea economiei europene şi pentru a atenua criza energetică”, i-a scris Orbán lui Meloni.

Anterior, premierul ungar a trimis Giorgiei Meloni un mesaj şi de pe pagina sa de socializare, în care a scris: “Este o victorie mai mult decât meritată. Felicitări!”.

De asemenea, Viktor Orbán i-a contactat şi pe Matteo Salvini, liderul partidului Lega, şi pe Silvio Berlusconi, preşedintele Forza Italia, felicitându-i pe amândoi pentru victoria electorală a partidelor de dreapta italiene şi le-a mulţumit pentru prietenia şi cooperarea lor de până acum.

sursa: News.ro

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *