Analize

Atac cu rachetă asupra unei şcoli din regiunea Doneţk/ Două femei, o profesoară și o contabilă, au murit, anunţă poliţia ucraineană

1 minute necesare pentru a citi articolul

Un atac cu rachetă asupra unei şcoli dintr-o localitate aflată în apropierea liniei de front din estul Ucrainei, în regiunea Doneţk, s-a soldat vineri cu moartea a două femei, inclusiv o profesoară, şi rănirea a şase persoane, a anunţat poliţia ucraineană, potrivit Reuters, transmite News.ro.

Profesoara de şcoală primară, în vârstă de 56 de ani, şi o contabilă şefă, în vârstă de 44 de ani, au murit în atacul asupra satului Serhiivka, a precizat poliţia ucraineană. Doisprezece angajaţi erau singurii ocupanţi ai clădirii, a precizat biroul procurorului. Şcolile ucrainene nu au fost deschise vineri pentru elevi.

„Trupele ruseşti, într-un atac direct, au distrus o şcoală în care se aflau civili”, a precizat poliţia naţională ucraineană într-un comunicat.

Biroul procurorului din regiunea Doneţk a anunţat că patru bărbaţi cu vârste cuprinse între 54 şi 69 de ani şi două femei cu vârste de 24 şi 34 de ani au fost răniţi şi transportaţi la spital şi că s-a deschis o anchetă cu privire la acest atac.

Poliţia a precizat că paramedicii au ajutat la salvarea a două femei de sub dărâmături şi că forţele ruseşti de ocupaţie sunt responsabile pentru atac, despre care se crede că a fost comis folosindu-se o rachetă Iskander.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.