Analize

Biroul de vize al consulatului german de la Kiev ar fi fost lovit de rachetele rusești, transmite publicația germană BILD/ În sediu nu se mai desfășurau activități, susține un purtător de cuvânt al MAE german

1 minute necesare pentru a citi articolul

Biroul de vize al consulatului german de la Kiev a fost lovit de rachetele rusești, transmite publicația germană BILD. În sediu nu se mai desfășurau activități, susține un purtător de cuvânt al MAE german.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Externe a confirmat pagubele suferite de clădirea care găzduiește biroul german de vize. Cu toate acestea, de luni de zile nu a existat „nicio activitate” acolo, a precizat purtătorul de cuvânt citat de BILD. Potrivit acestuia, niciun membru al personalului nu a fost prezent în timpul atacurilor cu rachete rusești.

Fostul președinte al Fundației Böll de la Kiev, Serghei Sumlenny, a postat fotografii pe Twitter și s-a adresat public cancelarului Olaf Scholz (64 de ani, SPD) și ministrului de externe Annalena Baerbock (41 de ani, Verzi).

Bombardarea consulatului german este doar o parte din atacurile masive ale Rusiei de luni dimineață. Pe lângă țintele din Kiev, au fost lovite și alte orașe ucrainene, precum Liov sau Dnipro; au fost vizate și infrastructuri critice, precum centralele electrice.

Primarul din Liov a explicat că, din cauza atacurilor cu rachete, a existat o penurie de energie electrică, iar centralele termice din orașul din vestul Ucrainei au fost oprite. În prezent, nu există apă caldă, a spus el.

Și în Harkov, o centrală electrică a fost afectată și, prin urmare, mai multe cartiere nu au avut nici electricitate, nici apă caldă.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *