Analize

Bombardamente puternice ale rușilor peste noapte, explozii raportate și în Kiev/ Alertă de raid aerian în toată Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Capitala Ucrainei, Kiev, a fost zguduită de explozii, vineri dimineaţă, şi alarme de raid aerian şi explozii au fost raportate în întreaga ţară, potrivit Interfax Ucraina şi relatărilor de pe reţelele sociale, scrie Reuters. La Uman, în regiunea Cherkasy, rachete au lovit o clădire rezidenţială şi depozite. La Dnipro, o femeie şi un copil au fost ucişi, notează News.ro.

Interfax a arătat că, după miezul nopţii de joi spre vineri, au fost raportate explozii în Dnipropetrovsk, Kremeciuk şi Poltava, în centrul Ucrainei, în Nikolaiev în sud şi o altă sursă online a raportat o explozie în regiunea Kiev.

Interfax a citat conturi regionale de Telegram care afirmau că aparate de zbor neidentificate se îndreptau spre vestul ţării.

”O tânără şi un copil de trei ani au fost ucişi”, a afirmat, pe Telegram, Boris Filatov, primarul oraşului Dnipro, din centrul ţării.

Filatov nu a oferit mai multe detalii.

Nu sunt detalii cu privire la ce a fost lovit la Kiev sau despre pagube ori victime. Administraţia militară a oraşului a afirmat că unităţile anti-aeriene sunt în acţiune.

Potrivit The Guardian, la Uman, în regiunea Cherkasy, a fost lovită o clădire rezidenţială înaltă.

Igor Taburets, şeful Administraţiei Militare a regiunii Cherkasy, a afirmat pe Telegram că o rachetă de croazieră a lovit clădirea, iar serviciile de urgenţă se află acolo.

”În această dimineaţă, ocupanţii au atacat Cherkasy. Sunt două lovituri ale unor rachete de croazieră la Uman: o clădire rezidenţială şi clădiri ale unor depozite. Acum aflăm consecinţele. Toate serviciile sunt acolo. Alerta aeriană continuă”, a arătat el.

Pe reţelele sociale sunt postate imagini video cu urmările atacului asupra clădirii rezidenţiale. Până în prezent nu sunt informaţii despre victime.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *