Analize

Cel puțin 18 morți într-o explozie la o clinică din capitala Iranului

1 minute necesare pentru a citi articolul

Optsprezece persoane au murit marţi seară într-o explozie puternică la o clinică din nordul Teheranului, a informat agenţia semi-oficială de ştiri Isna, care a citat serviciile medicale iraniene de urgenţă, transmite AFP, citată de Agerpres.

Explozia, care a avut loc la centrul de sănătate Sina Athar, a provocat, de asemenea, daune clădirilor din jur, nori groşi de fum acoperind cerul, a informat televiziunea de stat.

„O explozie a fost raportată la 20:56 (16:26 GMT) urmată de un incendiu la clinica Sina Athar”, a anunţat serviciul de salvare iranian într-un comunicat.

„Moartea a 13 persoane a fost confirmată, iar alte şase persoane au fost, de asemenea, rănite şi transferate la spital”, a adăugat acesta, după care, ulterior, a anunţat creşterea numărului victimelor la 18. Conform televiziunii de stat, 15 din persoanele decedate erau femei.

Purtătorul de cuvânt al departamentului de pompieri din Teheran, Jalal Maleki, a declarat pentru televiziunea de stat că explozia a fost generată de buteliile de gaz din subsolul clinicii, care au luat foc.

Unele victime „se aflau la etajele superioare (…) erau fie pacienţi, fie persoane care le însoţeau”, a spus el. „Din păcate, şi-au pierdut viaţa din cauza căldurii şi a fumului gros”, a spus el.

Incendiul a fost controlat ulterior, potrivit informaţiilor furnizate de serviciile de urgenţă.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *