Analize

Cele mai mari companii din lume vor trebui să plătească impozite oriunde își desfășoară activitatea

1 minute necesare pentru a citi articolul

Comisia Europeană salută „acordul istoric” aprobat sâmbătă de grupul celor 20 de economii dezvoltate şi emergente – G20, susținând că acesta „va aduce echitate și stabilitate” cadrului internațional privind impozitul pe profit, precizează un comunicat de presă al Comisiei.

„Acest consens fără precedent va introduce o reformă completă a sistemului internațional de impozitare a societăților”, susține Comisia Europeană, precizând că „cele mai mari companii din lume vor trebui să plătească impozite oriunde își desfășoară activitatea”.

Este stabilită o rată minimă de impozitare de 15%, la nivel global, care va contribui la „reducerea planificării fiscale agresive”.

Impozitul de cel puțin 15% se va aplica tuturor multinaționalelor care realizează venituri financiare combinate de peste 750 de milioane de euro.

Detaliile tehnice ale acordului vor fi negociate în lunile următoare în vederea aducerii tuturor celor 139 de membri ai cadrului general de reformă la o variantă finală, în octombrie.

Comisia Europeană va propune ulterior măsuri pentru punerea în aplicare a Acordului în UE, „în conformitate cu agenda fiscală a UE și cu nevoile pieței unice”, mai precizează sursa citată.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *