Analize

China este, poate, singura țară din lume care poate avea un efect de „game-changer” în războiul din Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Având în vedere legăturile sale strânse cu Moscova, China ar putea fi una dintre singurele țări din lume care poate avea un efect de „game-changer” în războiul din Ucraina, a declarat vineri o sursă din cadrul președinției franceze pentru jurnaliști în timpul unui briefing, transmite CNN.

Sursa a vorbit sub rezerva anonimatului, citând normele profesionale, înaintea vizitei președintelui francez Emmanuel Macron în China.

„Este evident că China este una dintre puținele țări de pe Pământ – poate singura țară din lume – care poate avea un efect de „game changer” asupra conflictului, pentru ambele părți”, a declarat sursa citată.

Viitoarea vizită a lui Macron în China va fi o oportunitate crucială pentru Franța și China de a se reconecta la cel mai înalt nivel, după trei ani în care China s-a izolat din cauza politicii sale stricte de „zero-Covid”, potrivit sursei.

Macron va sosi la Beijing miercuri pentru a-și începe vizita, cu o zi mai târziu decât s-a anunțat anterior, și va vizita, de asemenea, orașul Guangzhou din sudul țării înainte de a părăsi China pe 8 aprilie.

Cu întâlniri programate cu președintele chinez Xi Jinping și cu premierul Li Qiang, Macron urmărește „să găsească un spațiu pentru a putea încerca inițiative utile pentru poporul ucrainean și apoi să găsească o modalitate de a identifica soluții pentru a pune capăt acestui război pe termen mediu”, a precizat sursa citată.

De asemenea, se așteaptă ca el să abordeze cooperarea dintre Uniunea Europeană și China, întrucât președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, îl va însoți în această vizită.

Von der Leyen se va afla luni la Paris pentru a se întâlni cu Macron și pentru a pregăti vizita, potrivit sursei de la Élysée.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *