Analize

Condamnatul pentru corupție în România și fugar la Chișinău, Cristian Rizea, nu poate participa la alegerile parlamentare de duminică din Republica Moldova

1 minute necesare pentru a citi articolul

Recursul fostului deputat PSD, Cristian Rizea, a fost respins vineri de către judecătorii Curții Supreme de Justiție de la Chișinău, astfel acesta nu va putea participa la alegerile parlamentare programate duminică în Republica Moldova.

Examinând temeiurile invocate în recursul depus de către Partidul Politic NOI reprezentat de președintele partidului Vladimir Dachi și de către Mihai Cristian, în raport cu materialele cauzei, completul specializat pentru examinarea acțiunilor în contencios administrativ al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ al Curții Supreme de Justiție îl consideră inadmisibil,” se arată în decizia CSJ. 

Rizea depuse un recurs care însă a fost respins de magistrații CSJ, iar decizia este irevocabilă.

Rizea s-a făcut remarcat în această campanie electorală pentru parlamentare din Republica Moldova prin aparițiile sale TV, acolo unde a vorbit de necesitatea apropierii Republicii Moldova de Rusia. Rolul său a fost de a se asocia imagologic cu cel mai puternic partid pro-european de la Chișinău, Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), mimând o adversitate față de liderul prorus al socialiaștilor, Igor Dodo și oligarhul fugar, Vlad Plahotniuc, după ce ambii au contribuit la aducerea și păstrarea sa în siguranță la Chișinău departe de justiția din România. 

Fostul pesedist a fost înscris inițial în cursă de Partidul NOI, condus în trecut de colonelul de poliție Victor Alexeev, fost șef al PSD Moldova și fost secretar de stat în Ministerul Românilor de Pretutindeni. 

ÎCCJ l-a condamnat pe Rizea, în data de 18 martie 2019, la închisoare la patru ani și opt luni cu executare pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor.

Foto: Cristian Rizea în timp ce mergea la audiere la DNA. Sursa/G4media

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *