Analize

Conferința de presă anuală a lui Putin a fost anulată din cauză că oficialii de la Kremlin „s-au temut că ar putea fi deturnată”

1 minute necesare pentru a citi articolul

În timp ce continuă speculațiile în jurul deciziei lui Vladimir Putin de a nu ține discursul său anual de sfârșit de an, Ministerul britanic al Apărării a oferit propria explicație.

Kremlinul a anunțat luni că președintele rus și-a anulat pentru prima dată în 10 ani evenimentul anula cu presa.

Ministerul Apărării de la Londra spune că, deși întrebările sunt aproape sigur verificate în prealabil, anularea este „probabil din cauza îngrijorărilor tot mai mari legate de prevalența sentimentului anti-război în Rusia”.

„Oficialii de la Kremlin sunt aproape sigur extrem de sensibili în legătură cu posibilitatea ca orice eveniment la care participă Putin să fie deturnat de discuții nesancționate despre «operațiunea militară specială»”, au declarat serviciile britanice.

Rusia a refuzat să se refere la conflict ca la un război, prezentându-l în schimb cetățenilor săi ca fiind o „operațiune militară specială”.

Există controale stricte asupra a ceea ce se poate spune despre conflict și despre armata rusă, existând amenințarea cu pedepse cu închisoarea pentru cei care se opun războiului.

Acest lucru se datorează faptului că Putin este dornic să păstreze sprijinul public pentru războiul din Ucraina și să se mențină la putere

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *