Analize

Consiliul Concurenţei recomandă eliminarea prevederilor legale care obligă companiile de consultanţă fiscală să fie deţinute de specialişti în domeniu

1 minute necesare pentru a citi articolul

Consiliul Concurenţei anunţă că recomandă eliminarea prevederilor legale care obligă companiile din domeniul consultanţei fiscale şi auditului financiar să fie deţinute de acţionari profesionişti în aceste domenii, transmite News.ro

”Consiliul Concurenţei recomandă eliminarea prevederilor legale care obligă companiile din domeniul consultanţei fiscale şi auditului financiar să fie deţinute de acţionari profesionişti în aceste domenii. Recomandarea vine în urma studiului derulat pe această piaţă şi pus în dezbatere publică”, informează autoritatea de concurenţă.

Astfel, autoritatea de concurenţă a finalizat studiul în care a analizat dacă prevederile legale care condiţionează înfiinţarea sau autorizarea firmelor din domeniul consultanţei fiscale şi al auditului financiar de existenţa în acţionariatul acestora a profesioniştilor din domeniile respective reprezintă bariere care afectează concurenţa, prin restricţionarea accesului operatorilor economici pe pieţele respective.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că modificarea legislaţiei în sensul eliminării prevederilor referitoare la deţinerea capitalului social de către persoane care sunt consultanţi fiscali ar putea conduce la întărirea concurenţei şi la accesul mai multor furnizori de servicii pe piaţă. În acelaşi timp, asigurarea unor condiţii pentru stimularea concurenţei ar putea avea ca efect creşterea calităţii serviciilor şi a eficienţei, contribuind la promovarea intereselor clienţilor.

Studiul privind impactul asupra concurenţei a prevederilor legale care condiţionează înfiinţarea/autorizarea firmelor din domeniul consultanţei fiscale şi al auditului financiar de existenţa în acţionariatul acestora a profesioniştilor din domeniile respective poate fi consultat pe pagina web a instituţiei până la data de 7 noiembrie 2022.

Observaţiile pot fi transmise în acest interval de timp, prin e-mail, la adresa dammc@consiliulconcurentei.ro. Observaţiile vor fi trimise şi în forma neconfidenţială, având în vedere că acestea vor fi publicate odată cu varianta finală a studiului, precizează autoritatea de concurenţă.

 

Citește și…

Foto: CFR Infrastructură

sursa foto: Petrom

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *