AnalizePolitica

Cum a lovit criza afacerile familiei Trump / Ginerele președintelui american nu mai poate plăti creditele bancare / O dilemă pentru Deutsche Bank

3 minute necesare pentru a citi articolul

The Trump Organization și Kushner Companies se luptă să plătească împrumuturile și ratele bancare din cauză că au rămas fără venituri pe fondul crizei generate de coronavirus, dezvăluie publicația germană Focus.

Potrivit sursei citate, aceste companii nu pot primi legal ajutoare de stat de la președintele Statelor Unite, Donald Trump, și de la ginerele său, Jared Kushner.

Deutsche Bank, mai dezvăluie Focus, s-ar afla acum într-o mare dilemă. Banca a primit o solicitare din partea Trump Organization la începutul acestei luni.

Mai exact, era vorba despre suspendarea plății împrumutului luat de diferite companii din portofoliul firmei. Ca multe alte companii, grupul a rămas fără venituri cu care să-și plătească obligațiile către bancă.

În condiții normale, notează Focus, acest lucru n-ar fi o mare problemă pentru Deutsche Bank. În teorie, Trump Organization nu are nimic de-a face președintele Statelor Unite. De când a ajuns în funcție, afacerile familiei sunt conduse de Donald Trump jr.

Dar lucrurile nu sunt atât de simple. Familia Trump s-a mai aflat în conflict cu Deutsche Bank anul trecut.

Prin urmare, Deutsche Bank trebuie să cântărească daca nu cumva e mai bine să nu-l supere pe puternicul său client și să-l trateze cu mai multă delicatețe. Grupul bancar german nu este singurul în această situație. De pildă, Trump Organization a cerut de asemenea autorităților locale din Palm Beach County Florida să suspende plata chiriei pentru terenurile de golf.

Focus mai scrie că și ginerele lui Trump, Jared Kushner, se află într-o situație similară. El conducea de asemenea o companie de imobiliare înainte de se muta la Casa Alba.

Potrivit publicației germane, compania deținea anterior doar proprietăți de locuit în suburbii, însă în ultimii ani a început să investească masiv în proprietăți scumpe în New York. Un exemplu este fosta clădire deținută de New York Times, care l-a costat pe Kushner aproape 300 de milioane de dolari în 2015.

Din noiembrie, compania nu a mai putut plăti împrumuturile la timp. Obligațiile au fost achitate până în februarie, dar cele din martie au fost anulate complet. În plus, pentru clădire au fost emise obligațiuni, iar cu banii obținuți au fost finanțate alte proiecte imobiliare.

Prin urmare, subliniază Focus, cu cât restricțiile durează mai mult și situația economică se agravează, cu atât va fi mai rău pentru familia Kushner. Pe termen scurt, va fi dificil să-și plătescă ratele împrumuturilor.

La problemele curente se adaugă și faptul că după achizionarea clădirii deținute de New York Time, familia Kushner nu a reușit să găsească un nou chiriaș. Iar în actuala situație economică, este aproape imposibil.

Focus mai scrie că atât Trump Organization, cât și Kusher Companies au un dezavantaj major în comparație cu alte companii din Statele Unite: nu pot solicita ajutor de stat. Statele Unite au pus la bătaie peste un trilion de euro pentru companiile aflate în dificultate din cauza crizei.

Totuși, în timpul negocierilor pe tema ajutoarelor economice, Partidul Democrat a reușit să impună regula potrivit căreia companiile deținute de familiile demnitarilor – congresmani sau demnitari de la Casa Alba – sunt exceptate de la ajutorul de stat.

Prin această măsură, democrații au încercat să prevină situația în care politicienii vor prospera de pe urma ajutoarelor de stat. Nu doar în Congresul american, dar și în multe state, la nivel local, demnitarii aleși dețin propriile companii.

Publicația germană mai scrie că Deutsche Bank nu a luat încă o decizie în privința împrumuturilor luate de compania președintelui american.  Când majoritatea împrumuturilor  sunt în ziua de azi garantate, Deusche Bank a insistat ca președintele Trump să-și garanteze împrumutul cu averea personală. Acest lucru s-a întâmplat după câteva experiențe neplăcute cu împrumuturile luate de Trump, în trecut.

Dacă banca va decide să execute creditul, ar trebui să-i ia proprietățile președintelui american. Aceasta ar fi poate procedura corectă, dar ar presupune multă publicitate negativă pentru bancă. O dilemă.

Sursa: Focus

Sursa Foto: Facebook / Donald Trump jr

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *