Analize

Danemarca raportează o scurgere „periculoasă” de gaze în conducta Nord Stream 2

1 minute necesare pentru a citi articolul

Autoritatea maritimă din Danemarca a raportat o scurgere de gaz periculoasă pentru traficul maritim în gazoductul Nord Stream 2, care trece pe sub Marea Baltică, potrivit Sky News.

Operatorul Nord Stream 2 a confirmat că a fost detectată o scurgere la sud-est de insula daneză Bornholm, în Marea Baltică.

Un purtător de cuvânt al Nord Stream 2 a declarat că a fost detectată o pierdere de presiune într-un tub luni dimineața devreme, iar autoritățile maritime responsabile din Germania, Danemarca, Suedia, Finlanda și Rusia au fost imediat informate, a relatat agenția de presă dpa.

Acesta a adăugat că, deși conducta nu este folosită pentru a importa gaze, ea este încă plină.

Gazoductul a fost unul dintre punctele fierbinți în războiul energetic din ce în ce mai intens dintre Europa și Moscova de la invazia Rusiei în Ucraina, care a afectat marile economii occidentale și a dus la creșterea prețurilor la gaze.

Conducta era deja finalizată când cancelarul german Olaf Scholz a suspendat certificarea Nord Stream 2 în ajunul războiului din Ucraina, după ce Rusia a recunoscut oficial două regiuni separatiste susținute de Rusia în estul Ucrainei.

Germania a fost puternic dependentă de livrările de gaze naturale din Rusia, dar, de când Moscova a lansat războiul din Ucraina, a încercat să caute alte surse de energie.

Scurgerea survine cu o zi înainte de inaugurarea unei noi conducte, Baltic Pipe, care va aduce gaze norvegiene prin Danemarca până în Polonia.

Gazul norvegian este menit să aibă un rol important în înlocuirea gazului rusesc.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *