Analize

demontarea celor 40.000 de țevi de metal care au sprijinit acoperișul incendiat al Catedralei Notre Dame din Paris

1 minute necesare pentru a citi articolul

40.000 de țevi metalice, în greutate de 500 de tone, care au susținut acoperișul și o bucată din fațada Catedralei Notre Dame din Paris, vor fi demontate și înlăturate bucată cu bucată începând de luni într-una dintre cele mai delicate operațiuni inginerești din Franța.

Efortul muncitorilor care refac catedrala după incendiu devastator din aprilie 2019 va dura cel puțin trei luni, potrivit Le Figaro.

Operațiunea, pregătită deja minuțios de câteva săptămâni, e în întârziere față de programul inițial din cauza timpului nefavorabil, a grevelor și a măsurilor de izolare fizică impuse în timpul pandemiei de coronavirus.

Ansamblul metalic a început să fie montat în 2018 pentru restaurarea unei părți a acoperișului. Incendiul din 2019 a oprit însă operațiunea de restaurare, iar imensa structură metalică a avut un rol crucial în stoparea eventualei prăbușiri a unor părți mari din catedrală, după cum a declarat arhitectul care coordonează refacerea edificiului, Philippe Villeneuve.

Începând de luni, structura de 500 de tone va începe să fie demontată ca un lego uriaș. ”Un șantier spectaculos și riscant, o premieră”, scrie Le Figaro.

Foto: Captură youtube

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *