Analize

Directorul artistic al casei Balenciaga şi-a cerut scuze personal după o campanie de promovare în care au fost implicaţi copii şi accesorii cu conotaţie sexuală

2 minute necesare pentru a citi articolul

Campania publicitară „Balenciaga Objects” a fost o serie de fotografii cu copii, una dintre ele înfăţişând un urs de jucărie purtând ceea ce pare a fi un ham de sclavie, a fost criticată pe Twitter de utilizatori care au numit reclamele „deranjante”. Demna Gvasalia, directorul artistic al casei Balenciaga, şi-a cerut scuze „personal” după această campanie de promovare, transmite News.ro.

Directorul artistic al brandului de lux a emis vineri un comunicat de presă în care şi-a cerut scuze pentru această serie de fotografii în care apar copii purtând genţi cu o estetică sado-masochistă.

„Doresc personal să-mi cer scuze pentru alegerile artistice proaste din jurul conceptului campaniei noastre de cadouri care implică copii şi îmi asum responsabilitatea”, a scris el. „Era nepotrivit ca copiii să promoveze articole care nu aveau nimic de-a face cu ei”.

„Deşi uneori îmi doresc să provoc gândirea prin munca mea, n-am avut vreodată intenţia să o fac cu un subiect atât de teribil precum abuzul asupra copiilor, pe care îl condamn fără echivoc”, a continuat el.

Brandul grupului francez Kering a atras furia internauţilor la sfârşitul lunii noiembrie cu această serie de fotografii în care apăreau copii cu poşete prezentând animale de pluş îmbrăcate în ţinute sado-masochiste. Acuzată de sexualizarea copiilor, marca franceză a retras campania şi şi-a prezentat scuze.

„Acest episod ar trebui să servească drept lecţie pentru mine”, a spus Demna Gvasalia în comunicatul său de presă. „Trebuie să mă implic în organizaţiile de protejare a copiilor pentru a înţelege cum pot contribui la acest subiect teribil”.

Scandalul cu care se confruntă Balenciaga este dublu: în acelaşi timp, o altă campanie cu Nicole Kidman, Bella Hadid şi Isabelle Huppert, a fost criticată din motive similare.

Într-una dintre fotografiile campaniei, un document legal, se menţionează fapte de pornografie infantilă, aşa cum au văzut internauţii pe Twitter. Potrivit Le Figaro, acesta este un extras dintr-o opinie a Curţii Supreme a Statelor Unite din 2008.

Balenciaga a spus că toate elementele de recuzită pentru filmare au fost furnizate de o companie de producţie externă şi a anunţat că aceasta va fi dată în judecată pentru 25 de milioane de dolari, după cum a relatat CNN la începutul acestei săptămâni.

Într-un nou comunicat publicat vineri, preşedintele brandului, Cédric Charbit, declară în cele din urmă că nu va avea loc nicio procedură judiciară şi anunţă o anchetă cu privire la aceste imagini.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *