Analize

Emmanuel Macron îl asigură pe Zelenski că va susține planul de pace al președintelui ucrainean

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele Emmanuel Macron l-a asigurat duminică pe omologul său ucrainean, Volodymyr Zelenski, că îi va susține planul de pace „pe scena internațională”, în timpul unei convorbiri telefonice între cei doi șefi de stat, potrivit Le Figaro.

Emmanuel Macron „și-a reafirmat angajamentul față de planul de pace în 10 puncte propus de președintele Zelenski și l-a asigurat că va susține această inițiativă pe scena internațională în cadrul următoarelor evenimente diplomatice”, a precizat Elysée.

De asemenea, aceștia „s-au referit la reamintirea făcută (vineri, la conferința anuală de securitate de la Munchen) partenerilor europeni și ai NATO cu privire la necesitatea de a consolida și accelera sprijinul militar pentru Ucraina și poporul ucrainean”.

La rândul său, Volodimir Zelenski a salutat pe Twitter „continuarea unui dialog amical” cu Emmanuel Macron și a confirmat că amândoi au vorbit despre „punerea în aplicare a planului de pace”.

 

 

Acest schimb de replici a avut loc după ce președintele francez a acordat un interviu pentru Le Journal du Dimanche, Le Figaro și France Inter, în care a declarat că dorește ca Moscova să fie „înfrântă” în fața Ucrainei, avertizându-i totodată pe cei care vor „mai presus de toate să zdrobească Rusia”.Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *