Analize

Erdogan a remarcat într-o convorbire telefonică cu Olaf Scholz că Suedia a făcut pași în direcția bună privind cerințele Turciei pentru ratificarea aderării la NATO

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele turc Tayyip Erdogan și cancelarul german Olaf Scholz au avut miercuri o convorbire telefonică în cadrul căreia au discutat despre evoluțiile din Rusia și despre candidatura Suediei la NATO, potrivit Direcției de comunicare a președinției turce, citată de The Guardian.

Erdogan a declarat că Suedia a făcut pași în direcția bună, referindu-se la o nouă lege antiteroristă care vizează grupurile guvernamentale kurde și anti-turce, printre care se numără Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) și mișcarea Gülen, care a intrat în vigoare luna aceasta.

Suedia a solicitat aderarea la NATO după invazia Rusiei în Ucraina, însă Turcia a blocat candidatura Suediei după ce a criticat-o pentru că nu a adoptat o poziție mai dură împotriva acestor grupuri.

Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) era deja desemnat ca grup terorist în Suedia înainte ca această legislație să intre în vigoare.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *