Analize

Forțele ucrainene „cer spațiului informațional să uite de activitățile ofensive în direcția Herson” / Sudul Ucrainei are un teren dificil, care ar „constrânge” operațiunile armatei

1 minute necesare pentru a citi articolul

Oficialii ucraineni au cerut spațiului informațional să „uite” despre o ofensivă în Herson, a declarat un thinktank american, potrivit Sky News.

Regiunea sudică, de cealaltă parte a râului Dnipro, este acoperită de un teren dificil, despre care Ucraina a spus că ar putea „constrânge” operațiunile sale ofensive, a declarat Institutul pentru Studiul Războiului (ISW) în actualizarea sa zilnică de joi.

Șefa Centrului Comun de Presă al Forțelor Ucrainene de Sud, Nataliya Humenyuk, „a cerut ca spațiul informațional să ‘uite’ de activitățile ofensive ucrainene în direcția Herson”, a adăugat acesta.

Afirmația vine după ce colonelul serviciilor de securitate ucrainene Roman Kostenko a declarat săptămâna trecută că forțele au împins trupele rusești înapoi de pe insulele din apropierea orașului Herson și a precizat că terenul are „un teren sărac, fără tranșee, adăposturi limitate și că solul este mereu umed”.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *