Analize

Fostul tenismen Boris Becker a fost insultat pe rețelele de socializare după ce s-a alăturat campaniei Black Lives Matter, desfășurată în memoria lui George Floyd

1 minute necesare pentru a citi articolul

Fostul tenismen Boris Becker a fost insultat pe reţelele de socializare pentru că a participat la o manifestaţie Black Lives Matter, informează lequipe.fr, citată de News.ro.

Fostul lider ATP, în vârstă de 52 de ani, a participat la demonstraţiilor care au avut loc, sâmbătă, în centrul Londrei, în semn de solidaritate cu mişcările de protest din Statele Unite după moartea lui George Floyd.

Becker a postat pe contul său de Twitter un videoclip în care apare cu faţa mascată pentru a se proteja de coronavirus.

De atunci, fostul jucător german, care a câştigat în carieră şase turnee de grand slam, a primit numeroase mesaje de ură. Becker a fost şocat atât de aceste insulte, cât şi de faptul că majoritatea acestor mesaje venea de la compatrioţi de-ai săi.

„Sunt zguduit, şocat, înspăimântat de numeroasele insulte venite doar din Germania pentru sprijinul meu acordat demonstraţiei Black Lives Matter de la Londra! De ce, de ce, de ce? Am devenit o ţară de rasişti?”, a scris Becker pe contul lui de Twitter.

Boris Becker a publicat apoi un alt mesaj: „Din fericire, sprijinul meu pentru demonstraţia Black Lives Matter a fost considerat foarte pozitiv, pe CNN şi în Daily Mail … Se pare că mulţi oameni din Germania încă nu au înţeles că asta este istoria mea familială”.

Barbara, fosta soţie a lui Becker, este fiica unui afro-american şi a unei germane. Barbara are doi copii cu fostul jucător de tenis, Noah şi Elias. Anul trecut, justiţia germană a condamnat un parlamentar de extremă dreaptă să plătească 7.500 de euro pentru daune provovcate lui Noah Becker, după ce l-a făcut „un mic negru”, pe Twitter. Mama celei de-a doua soţii a lui Boris Becker este din Surinam.

sursa foto: Shutterstock

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *