Analize

FOTO Constănțenii, relaxare cu rezerve. Cum au arătat cele mai cunoscute locuri de promenadă de la malul mării în prima sâmbătă după două luni de izolare

2 minute necesare pentru a citi articolul

Constănțenii nu au stat în case, dar nici nu au dat buzna în cele mai cunoscute zone de promenadă ale orașului. Sâmbătă, plaja din Mamaia sau faleza din Constanța au arătat ca într-o zi normală de pre-sezon, când temperaturile sar de 20 de grade iar vremea este tocmai bună pentru sport sau plimbare.

Biciclete, trotinete, familii cu copii sau persoane de mână au animat locurile de promenadă, însă îmbulzeala așteptată în primul weekend liber după două luni de izolare nu a avut loc.

Traficul auto a fost însă singurul care a părut să sufoce orașul. Cozile de la semafoare și sensuri giratorii au arătat ca în zilele de sărbătoare.

Însă în stațiunea Mamaia nimic nu a părut prea mult.

La orele prânzului, plaja a fost în mare parte goală. Constănțenii s-au plimbat pe malul mării, însă în grupuri mici și la distanțe mari între acestea. Nici pasarela de la Cazino, un loc aglomerat în zilele însorite, nu a fost astăzi locul preferat de constănțeni.

Câțiva dintre aceștia au ales să își întindă cearșafurile pe plajă, din loc în loc. Unii au făcut plajă, alții au hotărât să mediteze în fața mării. Totul într-un cerc de siguranță care despărțeau oamenii la zeci de metri între ei.

Pe promenada din stațiune, doar mașinile au fost prea multe. Și asta pentru că oamenii, în lipsa pistelor de biciclete din oraș, și-au adus vehiculele pe două roți cu mașina.

În zona Cazino, cea mai animată la prânz, câțiva constănțeni se plimbau alene iar alții pedalau alături de copii suiți pe trotinete.

În schimb, în zona de sud a stațiunii, piațeta de la Perla era pustie la prânz.

Un panou cu afișe jerpelite, vechi de câțiva ani buni de zile, era singurul lucru care atrăgea atenția.

Pe malul lacului Siutghiol, dincolo de bulevard, câțiva pescari și-au încercat norocul și au aruncat bețele în apă, pe scăunele așezate atent la o distanță regulamentară.

Pe faleza din oraș, la Cazinoul cu schele pe el, oamenii au ieșit la plimbare, de asemenea, în număr mic față de așteptări.

Cu parcarea de la Poarta 1 goală pe jumătate și cu o coadă de câteva persoane la FreeShopul din Port, prima sâmbătă în afara izolării nu a adus exces nici pe faleza de la Cazino.

Câteva veliere au făcut deliciul plimbăreților, care s-au oprit peste balustrada falezei să le admire.

În Portul turistic Tomis, de asemenea, bărcile au fost mai multe decât oamenii, răsfirați în mici pâlcuri pe ambele maluri ale micului golf.

Și aici, doi pescari au încercat marea captură.

Mai sus, în centrul peninsulei, Piața Ovidiu a fost goală la orele prânzului. Două, trei trotinete și câțiva oameni pasageri au fost singurii care au animat zona unde, vara, nu ai loc să arunci un ac.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *