Analize

FSB susține că Apple ajută SUA să spioneze în Rusia

1 minute necesare pentru a citi articolul

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB, ex-KGB) a acuzat Apple că facilitează spionajul american în Rusia, scrie cotidianul ucrainean Pravda.

FSB a declarat că a „descoperit o operațiune de spionaj a serviciilor de informații americane desfășurată cu ajutorul dispozitivelor mobile Apple”.

Potrivit FSB, serviciile de informații rusești au identificat „anomalii specifice în mod excepțional utilizatorilor de telefoane mobile Apple și cauzate de programe malware necunoscute până acum, care exploatează vulnerabilitățile software furnizate de producător”.

FSB a precizat că au fost infectate câteva mii de smartphone-uri.

„Pe lângă abonații interni, au fost găsite dovezi de infectare a numerelor străine și a abonaților care utilizează cartele sim înregistrate la misiunile diplomatice și ambasadele din Rusia. Aceasta include state membre NATO și țări post-sovietice, precum și Israel, Republica Arabă Siriană și Republica Populară Chineză.”

FSB a declarat că acest lucru ar trebui să indice faptul că Apple colaborează îndeaproape cu Agenția Națională de Securitate a SUA și că politica de confidențialitate declarată de companie nu este adevărată.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *