AnalizeCoronavirus

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics anunţă că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China

1 minute necesare pentru a citi articolul

Gigantul sud-coreean Samsung Electronics a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere pe care o mai deține în China – transmite Reuters.

Marile companii îşi regândesc srategiile de producţie şi lanţurile de aprovizionare pe fondul creşterii costurilor cu forţa de muncă în China, precum și în contextul creșterii tensiunilor comerciale dintre SUA şi China, ca efect al crizei pandemiei de coronavirus (COVID-19).

Aproximativ jumătate din cei 1.700 de angajaţi cu contract de la fabrica Samsung Electronics Suzhou Computer vor fi afectaţi, cu excepţia celor care lucrează în domeniul cercetării-dezvoltării (R&D) – a informat publicaţia South China Morning Post, conform Agerpres.

Publicația informează că în 2012 unitatea exporta bunuri din China în valoare de 4,3 miliarde de dolari, suma scăzând la un miliarde de dolari până în 2018.

Samsung a refuzat să comenteze datele privind veniturile şi livrările fabricii din China, sau să dea detalii privind numărul de angajaţi.

„China rămâne o piaţă importantă pentru Samsung şi vom continua să furnizăm servicii şi produse superioare pentru consumatorii chinezi”, s-a limitat să transmită grupului sud-coreean.

Samsung mai are în China două unități unde produce semiconductori, în Suzhou şi Xi’an.

Anul trecut, Samsung a pus capăt producţiei de smartphone-uri în China după ce cota sa de piaţă s-a apropiat de zero.

Sursa Photo/ Lisa Fotios from Pexels

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *