Analize

GRAFICE Raport despre mașinile second hand din România: 1 din 4 a fost avariată/ Kilometrajul este falsificat cu zeci de mii de kilometri, mai ales la BMW/ Prețurile sunt umflate ilegal cu 15

2 minute necesare pentru a citi articolul

Deși vânzarea de mașini uzate s-a oprit, practic, din cauza pandemiei din România, șoferii verifică din ce în ce mai des istoricul propriilor vehicule în aceste zile. Amploarea inspecțiilor la mașinile utilizate a crescut în țară cu până la 34%, se arată într-un raport realizat de  carVertical, companie specializată în vânzarea de date despre istoricul mașinilor uzate.  22,8% din autoturismele verificate în România au suferit reparații ale caroseriei. Valoarea medie a kilometrajului modificat în minus în țară este de 59 de mii de kilometri, arată datele carVertical.ro.

Sursa: carVertical

Potrivit raportului, BMW este lider când vine vorba de mașini cu kilometraj modificat, alături de alte vehicule de origine germană: Volkswagen, Audi și Mercedes-Benz.

De asemenea, modelele BMW au vizitat cel mai des atelierele de reparații pentru caroserie. Cu toate acestea, șoferii Mercedes-Benz cheltuiesc mult mai mult pentru aceste lucrări. Aceștia au trebuit să plătească mai mult de 5.000 de euro pe reparații.

Sursa: carVertical

Vehiculele germane (în special Audi și Volkswagen) sunt, de asemenea, cele mai căutate de vizitatorii carVertical.ro. Între timp, BMW 3 la mâna a doua este cel mai vândut model în țară.

Cumpărătorii înșelați plătesc cel puțin 2 mii în plus

Se estimează că cel puțin o treime din mașinile utilizate sunt vândute cu kilometraj fals. Numărul mediu de fraude privind kilometrajul, depistate de carVertical în România, este de până la 59.129 km.

Cu alte cuvinte, vânzătorul necinstit vinde o mașină condusă 250.000 km ca și cum ar fi fost rulată doar 190.000 km.

Sursa: carVertical

„Apoi, pare mult mai puțin utilizată și nu atinge limita semnificativă de 200.000 km din punct de vedere psihologic. În plus, din cauza kilometrajului falsificat, devine imposibil de urmărit dacă unele lucrări de întreținere deosebit de importante, cum ar fi înlocuirea centurii motorului principal, ar trebui să fie efectuate sau nu este încă
necesar,” subliniază Arnas Vasiliauskas, șeful Departamentului de Inovare și Produse la carVertical.

Potrivit A. Vasiliauskas, pe piață, din cauza fraudei cu kilometrajul, prețul mașinii, de obicei, crește ilegal cu 15-20%. În România, costul mediu al mașinilor utilizate de la cei mai populari producători este de 12.196 de euro, așadar o persoană plătește cu cel puțin 2.000 de euro mai mult pentru escroci.

Sursa: carVertical

În timp ce pregătesc revizuirea, specialiștii platformei de verificare a istoricului auto CarVertical au analizat peste 200 de mii de anunțuri auto publicate în România în anul 2019.

NOTA carVertical este un jucător global în industria de date automobilistice care vinde rapoarte online despre istoricul auto. Fondată acum 3 ani, compania operează deja pe 20 de piețe din Europa și America de Nord. România este printre cele mai mari piețe.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *