Analize

Havana anunță arestarea a 17 persoane în cazul recrutărilor de cetățeni cubanezi pentru războiul din Ucraina

1 minute necesare pentru a citi articolul

Autoritățile cubaneze au anunțat arestarea a 17 persoane care ar fi format o rețea criminală pentru a recruta cubanezi în armata rusă, relatează agenția Reuters, citată de BBC.

Săptămâna aceasta, autoritățile cubaneze au anunțat descoperirea unei rețele ai cărei participanți forțau cetățeni cubanezi să lupte în Ucraina de partea Rusiei. Atunci, Ministerul cubanez de Interne a declarat că se lucrează la „neutralizarea și lichidarea” grupului.

„În urma anchetei, 17 persoane au fost arestate până în prezent, inclusiv organizatorul acestei activități”, citează agenția o declarație a colonelului Cesar Rodriguez, făcută la televiziune.

Rodriguez nu a dat numele celor arestați, dar a precizat că liderul grupului se baza pe două persoane care trăiesc pe insulă pentru a recruta cubanezi care să participe la lupte.

Procurorul Jose Luis Reyes a declarat că membrii rețelei criminale ar putea primi până la 30 de ani de închisoare, închisoare pe viață sau pedeapsa cu moartea, în funcție de gravitatea și natura infracțiunilor comise.

Acuzațiile de care sunt acuzați inculpații includ trafic de persoane, activități mercenare și acte ostile împotriva unui stat străin.

 Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.