Analize

Hitler i-a ucis pe evrei pentru spălare de bani, aceștia nu sunt semiți

2 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul palestinian Mahmoud Abbas a afirmat că evreii europeni nu au avut legături istorice cu pământul Israelului și nu sunt semiți, potrivit Jerusalem Post.

Evreii așkenazi provin din Europa, nu din Orientul Mijlociu, și au fost uciși în timpul Holocaustului din cauza urii împotriva lor pentru rolul lor istoric de cămătari de bani, a declarat președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, într-un discurs care a stârnit o furie internațională.

Liderul nazist Adolf Hitler a declarat că „a luptat împotriva evreilor pentru că se ocupau de camătă și cu banii”, a afirmat Abbas în cadrul unei reuniuni a Consiliului Revoluționar al Fatah, partidul de guvernământ al Autorității Palestiniene, la 24 august.

Discursul său a fost tradus în engleză și publicat de Middle East Media Research Institute.

În acel discurs, Abbas a avansat afirmația că evreii europeni nu au avut legături istorice cu pământul Israelului, așa cum este documentat în Biblie, deoarece ei descind dintr-un trib legat de Turcia, cunoscut sub numele de khazari, care a dispărut cu peste 1.000 de ani în urmă.

Palestinienii, inclusiv Abbas, avansează această teorie ca parte a unui argument conform căruia ei sunt adevărații semiți, care descind din cei care au trăit în această zonă în timpul Bibliei. Aceștia susțin că evreii europeni nu pot fi, prin urmare, cei mai mari responsabili de antisemitism.

„Adevărul pe care ar trebui să îl clarificăm lumii este că evreii europeni nu sunt semiți”, a declarat Abbas. „Ei nu au nimic de-a face cu antisemitismul”.

Termenul de antisemitism a fost folosit pentru prima oară în 1879 de către polemistul german Wilhelm Marr în pamfletul său „Victoria iudaismului asupra germanismului” și se referă exclusiv la ura rasială împotriva evreilor. Până în secolul XIX ura împotriva evreilor îmbrăca un caracter predominant religios fiind în esență anti-iudaism.

Foto: Amazon

Teoria originii khazare a evreilor a fost popularizată de Arthur Koestler în cartea sa “Cel de-al treisprezecelea trib: Imperiul Khazar și moștenirea sa”, publicată în 1976. Această teorie nu are însă un temei istoric sau științific dovedit.

Foto: Amazon

Ministerul de Externe al Israelului a reamintit că Abbas a scris o teză de doctorat în care neagă Holocaustul.

Ambasadorul Germaniei în Israel, Stephan Seibert, a declarat că discursul lui Abbas a fost „o insultă la adresa memoriei a milioane de bărbați, femei și copii uciși. Palestinienii merită să audă adevărul istoric de la liderul lor, nu astfel de distorsiuni”.

Uniunea Europeană a condamnat discursul, numindu-l „fals și extrem de înșelător”.

„Astfel de distorsiuni istorice sunt incendiare, profund ofensatoare, nu pot servi decât la exacerbarea tensiunilor din regiune și nu servesc intereselor nimănui. Ele fac jocul celor care nu doresc o soluție cu două state, pentru care președintele Abbas a pledat în mod repetat.

„În plus, ele banalizează Holocaustul și, prin urmare, alimentează antisemitismul și reprezintă o insultă la adresa milioanelor de victime ale Holocaustului și a familiilor acestora”, a declarat UE.

„UE rămâne angajată în combaterea antisemitismului și a rasismului în toate formele sale și va continua să se opună cu fermitate oricărei încercări de a aproba, justifica sau banaliza Holocaustul”, se mai spune în comunicat Uniunii.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.