Analize

În statul american Wisconsin s-au ținut alegeri locale în plină epidemie de coronavirus/ Numărul de secții a fost considerabil redus și s-au format cozi la urne

1 minute necesare pentru a citi articolul

Alegătorii din statul american Wisconsin au fost chemați la urne pentru alegerile locale, iar din cauza epidemiei votul a decurs cu mare greutate. Numărul de secții de votare a fost considerabil redus, iar cele care au fost deschise s-au confruntat cu un aflux mare de alegători care au stat la coadă, informează Reuters.

În Milwaukee au fost rămas închise 175 dintre cele 180 de secții care ar fi trebuit deschise în mod normal pentru că nu au fost suficiente persoane dispuse să intre în componența birourilor secțiilor de votare. Alegătorii au venit cu măști pe față și au stat la distanță unii de ceilalți astfel că s-au format cozi lungi în fața secțiilor.

Pentru supravegherea procesului electoral au fost aduși 2.400 de militari din Garda Națională.

Alegerile au avut loc în  pofida izolării impuse populației și a deciziilor luate de peste 10 state americane a amâna alegerile locale. Guvernatorul democrat Tony Evers a vrut să amâne  scrutinul din Wisconsin până în  iunie, însă republicanii au obținut o hotărâre a Curții Supreme din acest stat care a permis desfășurarea scrutinului.

Mulți alegători au cerut să voteze prin corespondență, inclusiv dintre cei infectați cu coronavirus, însă cererile au fost atât de numeroase încât autoritățile nu au fost capabile să trimită toate buletinele la timp.

În  unele localități, s-a recurs la un sistem de votare ”drive-through”, în care alegătorul era așteptat în fața secției și i se înmâna buletinul de vot prin geamul mașinii.

Foto: captură video/ MSNBC

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *