AnalizePolitica

În urma discuțiilor avute, data alegerilor locale va fi 27 septembrie. Suntem condamnați să facem coaliție cu PNL

1 minute necesare pentru a citi articolul

Liderul USR, Dan Barna, a explicat că în urma discuțiilor avute cu liderii politici din Parlament s-a convenit ca data pentru alegerile locale să rămână 27 septemberie, în timp ce alegerile parlamentare vor avea loc la începutul lunii decembrie.

„Pentru alegerile locale s-a conturat data de 27 septembrie și cred că aceasta rămâne stabilă, din dicuțiile avute”, a precizat Barna, într-o intervenție la Digi24.

El a precizat că pentru alegerile locale în mod cert nu va exista o decizia centrală privind  o alianță cu PNL-ul, pentru că în cele mai multe orașe, USR-ul are electorat diferit. „Nu avem de ce să facem alianță la locale, nu avem același electoral în foarte multe zone”, a precizat liderul USR. Vor fi însă unele locuri în care va exista parteneriat cu liberalii, precum se întâmplă în București, unde USR-PLUS a ales să-l susțină pe Nicușor Dan pentru Primăria, împreună cu PNL-ul: „În anumite locuri, municipii, există această posibilitate să susținem candidati comuni pentru primării, așa cum facem pentru primăria București”.

La alagerile parlamentare, USR-PLUS va defila cu PNL-ul în vederea formării unei coaliții guvernamentale.

Președintele USR, Dan Barna, a precizat că este deja stabilit ca la alegerile parlamentare, USR-PLUS să formeze o coaliție cu liberalii. „Suntem condamnați să lucrăm împreună și vom face lucrul acesta, suntem obligați să facem funcțională această coaliție guvernamentală USRL-PLUS și PNL”, a precizat Barna pentru Digi24.

Sursa foto: Facebook/ Dan Barna

 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *