Analize

„Încearcă să străpungă linia de apărare. Atacurile au loc non-stop, acest teritoriu este bombardat constant”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Luptele din estul Ucrainei continuă să fie concentrate în zona Bahmut din Donețk, potrivit oficialilor ucraineni, citați de CNN.

Serhiy Hayday, șeful administrației militare regionale din Luhansk, a declarat la televiziunea ucraineană că „sectorul Donețk este cel mai dificil, deoarece rușii încearcă să captureze Bahmut – și toate așezările de la Lisiceansk la Bahmut sunt importante pentru ei”.

Lisiceansk se află în regiunea vecină Luhansk și a fost capturată de forțele rusești în luna iunie.

Hayday a declarat că armata ucraineană a distrus un „număr imens de personal al ocupanților și echipamentul lor” în satul Bilohorivka.

„Acum ei încearcă să străpungă linia de apărare, deoarece intenționează să facă un «cap de pod» suplimentar pentru a extinde ofensiva. Atacurile au loc acolo non-stop, acest teritoriu este bombardat în mod constant. Șase persoane au rămas în sat, sunt oameni în vârstă care nu vor să plece. Este dificil să scoți oamenii care nu vor să plece”, a declarat oficialul.

Pe fondul condițiilor meteorologice dificile, Hayday a declarat că „eliberarea regiunii Luhansk este foarte dificilă. Cu toate acestea, există un lucru pozitiv. Trupele noastre nu sunt departe de Kreminna”, un oraș situat la nord de Lisiceansk, care este ocupat din primăvară.

Între timp, Pavlo Kyrylenko, șeful administrației militare regionale din Donețk, a declarat că, după loviturile cu rachete rusești asupra unor părți din Donețk de luni, „continuă întreruperile de energie electrică de urgență. Inginerii energeticieni alimentează sistemul cu surse de rezervă. În general, situația este stabilă. După opririle de urgență, generatoarele sunt pornite”.

El a spus că situația din jurul Bahmut „este extrem de tensionată”.

„Afirmațiile inamicului că Bahmut este luat și că se află la periferia orașului nu sunt adevărate”, a spus el. „Majoritatea oamenilor au fost evacuați din Bahmut. În Bahmut mai sunt acum aproximativ 12.000 de locuitori din cei 81.000 de locuitori de dinaintea invaziei. Inamicul încearcă să distrugă populația civilă”.

Armata ucraineană a declarat că centrul orașului Bahmut a fost lovit – iar o clădire administrativă, un cămin și o clădire rezidențială au fost avariate.

Kyrylenko a declarat că rușii au bombardat, de asemenea, orașul Vuhledar, precum și Kurakhove și Hostre – au fost avariate o grădiniță, patru clădiri înalte și șapte case particulare.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *