Analize

Italia a îngheţat active ale oligarhilor ruși în valoare de două miliarde de euro

1 minute necesare pentru a citi articolul

Banca centrală a Italiei a anunţat marţi că a îngheţat active în valoare de aproximativ două miliarde de euro aparţinând oligarhilor ruşi, de la debutul invaziei în Ucraina în luna februarie a anului 2022, transmite Reuters, citată de Agerpres.

Italia a decis să sechestreze active, incluzând conturi bancare, vile, iahturi şi automobile, în cadrul sancţiunilor impuse de Uniunea Europeană Kremlinului şi susţinătorilor regimului de la Moscova.

În raportul său anual, divizia de combatere a spălării banilor (UIF) din cadrul Băncii centrale a Italiei a precizat că cifra de două miliarde de euro a fost revizuită la finalul lunii iunie. Directorul UIF, Enzo Serata, a precizat că participaţii financiare în valoare de aproximativ 330 milioane de euro, care au legătură cu 80 de indivizi, au fost îngheţate în cadrul regimului sancţiunilor impuse Rusiei.

Înainte de izbucnirea războiului din Ucraina, în luna februarie 2022, plajele şi porturile din Italia erau populare pentru oligarhii ruşi care au cumpăra proprietăţi în zone de lux precum lacul Como, Sardinia, Toscana şi Coasta Liguriei.

O parte dintre oligarhii ruşi vizaţi de sancţiunile europene, inclusiv magnatul metalelor Alisher Usmanov, au depus contestaţii în justiţie, la deciziile de îngheţare a activelor.

În luna aprilie, un tribunal italian a transferat către Curtea de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE) o decizie cu privire la menţinerea îngheţării unor active în valoare de peste 80 de milioane de euro, aparţinând lui Alisher Usmanov.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.