Analize

Kremlinul vrea să introducă legea marțială și să interzică bărbaților să părăsească țara

1 minute necesare pentru a citi articolul

Kremlinul discută posibilitatea introducerii legii marțiale și să interzică bărbaților să părăsească țara. Președintele rus Vladimir Putin va susține un discurs în fața Adunării Federale la 30 septembrie, la fel ca în 2014, când a anexat Crimeea, transmite publicația ucraineană Pravda, care citează ziarul rusesc Verstka.

Potrivit informațiilor furnizate de sursele Verstka din parlamentul rus, discursul lui Putin în fața Adunării Federale va fi rostit pe 30 septembrie, la fel ca în 2014, când Rusia a anexat ilegal Crimeea.

Acest lucru înseamnă că deputații și senatorii se vor aduna probabil în Sala Sfântul Gheorghe de la Kremlin, unde Putin îi va informa despre rezultatele referendumurilor false organizate în teritoriile ocupate. Acest lucru va fi urmat de semnarea unui „acord” privind „aderarea” acelor teritorii. Alternativ, Putin poate merge la Duma de Stat [camera inferioară a Adunării Federale a Rusiei – n.r.].

În prezent, la Kremlin se discută, de asemenea, posibilitatea introducerii legii marțiale. Potrivit surselor Verstka, acest lucru s-ar putea întâmpla dacă Ucraina continuă să atace teritoriile anexate.

Două surse apropiate Kremlinului au calificat planul de introducere a legii marțiale drept „nedorit, dar posibil”.

Mai mult, potrivit uneia dintre surse, interdicția de a părăsi Rusia pentru bărbații care sunt pasibili de a fi recrutați ar putea fi anunțată chiar înainte de discursul lui Putin, deoarece guvernul consideră că valul de bărbați care părăsesc țara este „alarmant”.

Acest plan va fi discutat de președinte și de reprezentanții parlamentului și ai guvernului la începutul săptămânii, iar atunci va fi luată decizia finală.

Citește și…

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *