Analize

Liderii politici trebuie să iasă din mlaştina demagogiei, să nu mai promită marea cu sarea şi să ofere praful de pe tobă. Guvernul a lansat planul economic „Reclădim România”

2 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul Orban a lansat miercuri Planul Naţional de Investiţii şi Relansare Economică, document intitulat „Reclădim România„.

În contextul evenimentului de lansare, premierul a subliniat că liderii politici trebuie să iasă din „mlaştina demagogiei”, să nu mai promită „marea cu sarea” şi să ofere „praful de pe tobă”.

„Să vă prezint gândirea noastră asupra rolului Guvernului. E momentul ca liderii politici să iasă din mlaştina demagogiei şi populismului, din discursul Science Fiction care nu are nici o legătură cu realităţile economice şi care creează aşteptări care nu pot fi onorate. Vremea în care politicienii promiteau marea cu sarea şi luna de pe cer şi ofereau praful de pe tobă trebuie să înceteze. Responsabilitatea în mesajele publice din partea guvernanţilor şi a liderilor politici trebuie să fie dominantă, iar din partea Guvernului trebuie să se audă adevărul, vocea raţiunii şi doar lucruri care într-adevăr pot fi realizate, bazate pe realităţi economice, pe un suport real de dezvoltare”, a afirmat Orban.

Premierul a mai subliniat că dezvoltarea economică trebuie să ducă la ridicarea nivelului de viaţă pentru fiecare cetăţean şi nu se poate baza decât pe investiţii, pe creşterea competitivităţii economiei româneşti, a companiilor din România.

„Guvernul trebuie să aibă viziune, voinţă, să mobilizeze resurse, să fie în dialog şi parteneriat cu mediul de afaceri pentru a găsi cele mai bune soluţii, pentru a asigura creşterea competitivităţii companiei româneşti. (…) România are o şansă uriaşă. Avem oportunităţi pe care mulţi nici măcar nu le-au identificat până astăzi, n-avem voie să ratăm nicio oportunitate, de la oportunitatea de a fi ţară europeană şi de a beneficia de sprijin din partea Uniunii Europene pentru dezvoltarea economică, până la oportunităţile care izvorăsc din resursele pe care le avem, până la oportunităţile care izvorăsc din diferitele plasări în zona geografică. Se produce un fenomen la nivel mondial de relocare a capacităţilor de producţie. România nu trebuie să stea pasivă, România trebuie să prezinte toate avantajele pe care le poate avea un investitor, dacă decide să investească în România, indiferent de unde vine el”, a spus Orban.

Totodată, Orban a a făcut apel la entitățile private, apreciind că Guvernul nu poate să asigure dezvoltarea țării fără sprijin:
„Un alt lucru care este extrem de important în perioada care va veni: toate problemele pe care le-am avut au izvorât şi dintr-o neîncredere în forţele proprii. Încrederea în forţele proprii este fundamentală. Sigur, Guvernul nu poate singur să asigure dezvoltarea României, este nevoie de implicarea fiecărei companii, de implicarea fiecărui om care are iniţiativă în domeniul economic, în domeniul social, în domeniul cultural, în orice domeniu de activitate, pentru a crea acea energie de care are nevoie România pentru a fructifica deosebitele oportunităţi cu care ne confruntăm astăzi”, a punctat acesta.

Sursa Foto: Facebook/Gvernul Romaniei/Captura 

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *