Analize

LIVE Ziua 283 de război. Rusia, asalt asupra orașului Bahmut din Donețk pentru o victorie de moral

1 minute necesare pentru a citi articolul

Ora 9.40: Rusia face eforturi militare majore pentru a cuceri orașul Bahmut din regiunea Donețk, susține Ministerul britanic al Apărării în cel mai nou mesaj legat de războiul din Ucraina.

Trupele ruse de invazie se concentrează pe linia frontului, lungă de 15 km, în jurul orașului Bahmut și e posibil să plănuiască încercuirea localității.

Miza? Deși capturarea orașului ar avea o valoare operațională limitată, operațiunea vizează este un obiectiv simbolic din punct de vedere politic pentru Rusia, după retragerea percepută drept rușinoasă din Herson.

Ora 9.30: Trei persoane au fost ucise și șapte rănite în bombardamentele rusești asupra regiunii Herson din sudul Ucrainei din ultimele 24 de ore, a declarat guvernatorul regional, citat de The Guardian.

În paralel, autoritățile instalate de Rusia în regiunea Herson au declarat că vor începe să evacueze unele persoane cu mobilitate redusă din orașul Kakhovka, ocupat de ruși, situat pe malul estic al râului Nipru. Evacuările ar urma să înceapă sâmbătă.

Ora 9.15: Securitatea alimentară este un punct al formulei de pace ucrainene, a spus vineri seara preşedintele Volodimir Zelenski, care a explicat că ideea din spatele iniţiativei sale Cereale din Ucraina este ca „lumea să vadă şi să simtă că stabilitatea globală este posibilă doar împreună cu Ucraina”, potrivit News.ro.

„Ne mişcăm destul de activ în ceea ce priveşte un alt punct al formulei de pace ucraineană – securitatea alimentară. Ne folosim de fiecare zi pentru ca lumea să vadă şi să simtă că stabilitatea globală este posibilă doar împreună cu Ucraina”, a spus Volodimir Zelenski în mesajul pe care îl transmite către ucraineni la sfârşitul fiecărei zile.

El a anunţat că vineri a intrat în portul Odesa deja cel de-al treilea vas din cadrul iniţiativei „Cereale din Ucraina”, care va transporta 25.000 de tone de grâu în Somalia în scopuri umanitare. O a doua navă, care în prezent este încărcată în portul Ciornomorsk, va avea ca destinaţie Etiopia, cu 30.000 de tone de grâu la bord, în timp ce prima navă din cadrul acestui program se îndreaptă deja tot spre Etiopia.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *