Analize

Londra devine o ”zonă interzisă” pentru evrei. Avertisment al unui oficial britanic în fața extremismului

2 minute necesare pentru a citi articolul

Protestele pro-palestiniene transformă Londra într-o „zonă interzisă pentru evrei”, a declarat pentru The Times Robin Simcox, comisar al Ministerului de Interne din Marea Britanie, care a adăugat că grupurile extremiste „nu au mai fost deranjate de prea mult timp”.

Consilierul pe probleme de extremism a lansat acest avertisment după ce premierul Rishi Sunak i-a îndemnat săptămâna trecută pe protestatari să nu-i „lase pe extremiști să deturneze marșurile”.

Simcox a scris în The Daily Telegraph că „mediul permisiv pentru radicalizare” a însemnat că protestele pro-palestiniene, care au lăsat părți ale capitalei interzise evreilor, au devenit „normalitate”.

El a spus că aceeași abordare s-a aplicat și în cazul sponsorizării de către Iran a școlilor și moscheilor, a sprijinului acordat de Frăția Musulmană și Hamas organizațiilor caritabile și a canalelor de televiziune extremiste care operează în Marea Britanie.

„Nu vom deveni un stat autoritar dacă nu se va mai permite ca Londra să fie transformată în fiecare weekend într-o zonă interzisă evreilor. Toate aceste lucruri și multe altele s-au normalizat în Marea Britanie. Aceste grupuri au rămas necontestate prea mult timp și și-au folosit bine timpul. Ele sunt acum integrate și influente în rândul comunităților”, a mai spus Simcox.

Guvernul urmează să extindă definiția extremismului săptămâna viitoare. Se așteaptă ca aceasta să permită guvernului, universităților, consiliilor și altor organisme să interzică finanțarea și implicarea în grupuri islamiste și de extremă dreapta, dacă se consideră că acestea promovează ideologia extremistă care „subminează” valorile britanice.

Simcox a declarat că poliția ar trebui să ia în considerare impunerea unor restricții mai dure asupra demonstrațiilor. Acest lucru nu ar însemna o dorință „autoritară” de a zdrobi protestele, ci o recunoaștere a faptului că Londra nu poate găzdui la nesfârșit demonstrații de amploare, a adăugat el.Articol preluat de la: www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.