Analize

Marea Britanie intenţionează să primescă fără carantină și străinii complet vaccinaţi anti-COVID-19 / Guvernul de la Londra a anunţat inițial că doar rezidenţii britanici vaccinaţi vor fi scutiţi de carantină

1 minute necesare pentru a citi articolul

Guvernul britanic a anunţat vineri că speră ca în următoarele două săptămâni să poată anunţa o decizie prin care cetăţenii străini complet vaccinaţi anti-COVID-19 vor putea veni în Regatul Unit fără a mai fi obligaţi să intre în carantină, la fel ca rezidenţii britanici în prezent, relatează AFP, citată de Agerpres.

”Este un lucru la care lucrăm acum foarte intens. În privinţa calendarului, cred că voi putea spune mai mult în următoarele două săptămâni”, a declarat la postul Sky News ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps.

Este vorba despre posibilitatea ”recunoaşterii aplicaţiilor sau certificatelor (de vaccinare) ale altor ţări”, ceea ce ”va face să fie mai uşor pentru unele locuri, precum Uniunea Europeană”, care a implementat un certificat digital, a explicat oficialul britanic.

Executivul de la Londra a anunţat joi că numai rezidenţii britanici vaccinaţi cu ambele doze de vaccin vor fi scutiţi, începând din 19 iulie, de măsura carantinei la revenirea în Regatul Unit dinspre numeroase ţări plasate pe lista ”portocalie”, printre acestea fiind şi destinaţii turistice precum Franţa, Spania sau Italia.

Un sindicat al serviciului de imigrări a avertizat vineri asupra riscului unor timpi lungi de aşteptare la sosirea pe aeroporturile britanice vara aceasta din cauza verificărilor asupra documentelor sanitare.

Regatul Unit şi-a vaccinat până în prezent cu schema completă aproape două treimi din populaţia adultă şi circa 86,6% cu prima doză. Cu toate acestea, se confruntă cu un nou val de infectări cauzat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Sursa foto: Pixabay

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *