Analize

Nimeni nu mai acordă atenție amenințărilor nucleare ale lui Putin, spune Zelenski

1 minute necesare pentru a citi articolul

Președintele Volodimir Zelenski a declarat că amenințările liderului rus Vladimir Putin de a relua testele cu arme nucleare reprezintă un lucru pe care nimeni nu îl mai ia în considerare, potrivit cotidianului ucrainean Pravda.

„În ceea ce privește dacă Federația Rusă se pregătește pentru teste nucleare: noi doi suntem adulți. Această persoană [Putin – n.r.] a decis mai întâi că vor avea loc niște intimidări, iar apoi a făcut legătura cu niște mesaje din partea SUA etc. Mi se pare că acest lucru se întâmplă tot timpul. Serios, nimeni nu le mai acordă atenție”, a afirmmat Zelenski, într-o conferință de presă cu premierul italian Giorgia Meloni, care se află la Kiev.

Președintele ucrainean a acuzat reprezentanții Kremlinului că ar „comunica deja ca niște teroriști”. „Singura diferență este că teroriștii poartă măști, iar în Rusia nici măcar nu-și ascund fețele”, a spus el.

Întrebat dacă a urmărit discursul lui Putin în fața Adunării Federale, Zelenski a răspuns negativ, deoarece, după cum a remarcat, chiar în acel moment armata rusă ataca Hersonul.

În data de 21 februarie, președintele rus Vladimir Putin a dat instrucțiuni Ministerului Apărării și Rosatom, autoritatea națională de reglementare în domeniul nuclear, să asigure pregătirea pentru teste nucleare.

În timpul discursului lui Putin, cinci persoane au fost ucise și 16 au fost rănite și transportate la spital ca urmare a unui atac rusesc asupra orașului Herson.

Citeste articolul complet pe www.g4media.ro

Primeste ultimele noutati pe mail

O colectie de articole selectate de echipa noastra. O data pe zi. Te poti dezabona oricand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *